Περισσότερη ισχύς για τον κινητήρα της Renault Sport F1 Team χάρη στη βενζίνη της BP

Περισσότερη ισχύς για τον κινητήρα της Renault Sport F1 Team χάρη στη βενζίνη της BP

Η Γάλλοι περιμένουν αύξηση της ισχύος του μοτέρ τους από το επερχόμενο Grand Prix της Βαρκελώνης, χάρη στο νέο καύσιμο με το οποίο θα τους τροφοδοτήσει η BP.

Η Renault και η McLaren θα είναι οι εταιρείες που θα έχουν πρόσβαση στη μια νέα, ακόμα πιο εξελιγμένη βενζίνη που θα «κατεβάσει» η BP στο Grand Prix της Βαρκελώνης.

Δεν ισχύει το ίδιο ωστόσο και για τη
Red Bull που επίσης χρησιμοποιεί γαλλικούς κινητήρες, αφού συνεργάζεται με την ExxonMobil και όχι με τη BP/Castrol όπως η Renault. Είναι η μοναδική περίπτωση στο πρωτάθλημα που ένας «πελάτης» χρησιμοποιεί διαφορετικό καύσιμο από το εργοστάσιο.

Η αναβάθμιση αυτή αναμένεται να κλείσει λίγο την ψαλίδα μεταξύ του γαλλικού κινητήρα κι εκείνους των
Mercedes και Ferrari που παραμένουν ισχυρότεροι. Η πραγματικά σημαντική αναβάθμιση πάντως αυτού καθαυτού του κινητήρα της Renault δεν αναμένεται πριν το Καναδικό Grand Prix που θα γίνει στις 10 Ιουνίου.

Μέχρι τότε λοιπόν, οι Γάλλοι θα στηριχτούν στο καύσιμο για να διατηρήσουν το σωστό βηματισμό που έχουν βρει και υπογραμμίστηκε από την 5η θέση του
Sainz στο Baku πριν από σχεδόν δύο εβδομάδες.

«Μια και η ευρωπαϊκή περίοδος του πρωταθλήματος μόλις τώρα ξεκινάει, θα πρέπει να παγιώσουμε αυτή την καλή μας απόδοση», δήλωσε ο
Cyril Abiteboul, διευθυντής της Renault Sport F1 Team.

«Στη Βαρκελώνη θα μας βοηθήσει η μικρή ενίσχυση του κινητήρα χάρη στη
BP καθώς και μικρές αεροδυναμικές βελτιώσεις ειδικά για τη συγκεκριμένη πίστα. Ελπίζουμε αυτά να μας δώσουν αυτό που χρειαζόμαστε, γιατί ξέρουμε ότι παραδοσιακά σχεδόν όλες οι ομάδες πάνε με σοβαρές αεροδυναμικές βελτιώσεις στην Ισπανία».

Η
Renault από την πλευρά της διάλεξε να κάνει τις πρώτες σοβαρές αεροδυναμικές αναβαθμίσεις στο μονοθέσιό της στο Baku, με νέες πτέρυγες, οπότε δε θα πρέπει να περιμένουμε πολλές επιπλέον αλλαγές στη Βαρκελώνη.

Ωστόσο ο
Abiteboul συμπλήρωσε: «Για κάθε έναν από τους επερχόμενους αγώνες έχουμε πακέτα αναβαθμίσεων, εκ των οποίων άλλα θα είναι μεγάλα και άλλα μικρότερα».

[Πηγή:
Autosport.com]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube