Παραιτήθηκε ο Boullier από τη θέση αγωνιστικού διευθυντή της McLaren F1

Παραιτήθηκε ο Boullier από τη θέση αγωνιστικού διευθυντή της McLaren F1

Ο Eric Boullier πληρώνει το τίμημα για την παρατεταμένη αγωνιστική κρίση στη McLaren, ακόμη και μετά την αλλαγή προμηθευτή κινητήρα.

Η McLaren ανακοίνωσε σήμερα αλλαγές στη διοικητική δομή της ομάδας Formula 1, με άμεση ισχύ. Η μεγαλύτερη από αυτές είναι η αποχώρηση του αγωνιστικού διευθυντή Eric Boullier.

Όπως αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση, ο Εκτελεστικός Διευθυντής Zak Brown έκανε χθες δεκτή την παραίτηση του Boullier. Και παράλληλα ανακοίνωσε μια απλοποίηση της δομής της ομάδας. Ο Simon Roberts θα αναλάβει την διεύθυνση του τομέα παραγωγής, μηχανολογίας και logistics. Ο προερχόμενος από τη Ferrari Andrea Stella διορίζεται επικεφαλής του τμήματος που αφορά στην απόδοση, ο οποίος θα έχει υπ’ ευθύνη του τη λειτουργία της ομάδας στην πίστα. Αγωνιστικός διευθυντής διορίζεται ο βετεράνος νικητής του Indy 500 Gil de Ferran, με ευθύνη τη βελτιστοποίηση της απόδοσης του συνολικού πακέτου. Οι αλλαγές αυτές είναι μέρος ενός προγράμματος αναδόμησης που έχει στόχο να ξαναφέρει την ομάδα στην κορυφή. Η McLaren δια στόματος του Zak Brown δεσμεύεται να προχωρήσει σε επενδύσεις σε χρήμα και ταλέντο προκειμένου να πετύχει τους στόχους της.

«Είμαι περήφανος που εργάστηκα σε αυτή τη σπουδαία ομάδα. Αντιλαμβάνομαι ωστόσο ότι αυτή είναι για μένα η σωστή στιγμή να αποχωρήσω. Εύχομαι καλή συνέχεια στη McLaren στο υπόλοιπο της σεζόν αλλά και στο μέλλον», δήλωσε ο Boullier. Οι αλλαγές αυτές είναι απαραίτητες, έκρινε ο Zak Brown, καθώς η απόδοση του φετινού μονοθεσίου, της MCL33, δεν είναι στο επιθυμητό επίπεδο. Ενώ και η εξέλιξη μέσα στη χρονιά δεν φαίνεται να προχωρά, με την ομάδα να μη μπορεί να εντοπίσει στη σήραγγα τις αεροδυναμικές αδυναμίες του αυτοκινήτου.  
 
Η McLaren μέχρι πέρσι θεωρούσε ότι έχει ένα από τα καλύτερα σασί, ρίχνοντας το βάρος για την κακή της απόδοση αποκλειστικά στη Honda. Φέτος όμως, που η βρετανική ομάδα έχει περάσει σε κινητήρες Renault, αλλαγή που ήθελε και ο Alonso, φαίνεται ότι το πρόβλημα είναι βαθύτερο. Τα πορτοκαλί μονοθέσια σε αρκετές περιπτώσεις έχουν βρεθεί πίσω από τις Toro Rosso οι οποίος πλέον χρησιμοποιούν τους ιαπωνικούς κινητήρες.

Λίγες μέρες πριν, στο περιθώριο του γαλλικού GP, ο Boullier είχε ερωτηθεί αν αναλαμβάνει ευθύνη για την φετινή απόδοση της McLaren και αν σκέφτεται να παραιτηθεί. Είχε αρνηθεί κατηγορηματικά, επικαλούμενος μάλιστα το δυνατό βιογραφικό του, στο οποίο περιλαμβάνονται νίκες και τίτλοι με κάθε ομάδα που είχε δουλέψει ως το 2014, όταν πήγε από τη Lotus στη McLaren για να ζήσει τα τρία εφιαλτικά χρόνια συνεργασίας με τη Honda.   

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube