Πανευρωπαϊκό κύπελλο Rotax: Έλαμψε ο Λιβέρης

Πανευρωπαϊκό κύπελλο Rotax: Έλαμψε ο Λιβέρης

Ένα ατύχημα στην ημιτελικό έγινε αφορμή για ένα επικό comeback στον κυρίως αγώνα, δίνοντας την ευκαιρία στον Λιβέρη να αποδείξει την ταχύτητα και τη μαχητικότητά του.

Με μια μεθοδική και αλάνθαστη κούρσα, ο πεισματάρης νεαρός Ελληνας οδηγός Διονύσης Λιβέρης κατόρθωσε να ξεπεράσει τις επιπτώσεις από το φοβερό ατύχημα που είχε στα προκριματικά και να τερματίσει έκτος στον τελικό του πρώτου γύρου του πανευρωπαϊκού κυπέλλου καρτ Rotax που έγινε το Σαββατοκύριακο στην πίστα Adria της Ιταλίας.

Ο Λιβέρης αγωνίζεται στην ανώτατη διαμόρφωση DD2, με τα διτάχυτα καρτ των 35 ίππων. Στον πρώτο προκριματικό αγώνα της διοργάνωσης το Σάββατο, ο Διονύσης είχε προλάβει στα φρένα τον Φιλανδό αντίπαλό του Vilainen για να διεκδικήσει την τέταρτη θέση, o οποίος όμως τον εμβόλισε τινάζοντας τον ψηλά στον αέρα (φωτό).

Ευτυχώς ο Λιβέρης έσκασε τελικά στους τέσσερις τροχούς αλλά φυσικά τερμάτισε στο σκέλος τελευταίος και προκρίθηκε 19ος στη σειρά εκκίνησης για τον κυρίως αγώνα των 33 οδηγών. Αυτό όμως στάθηκε αφορμή για ένα επικό comeback, που τον έφερε τελικά στην 6η θέση, με συναρπαστικές μάχες και εντυπωσιακά προσπεράσματα. Εκτός από ταχύτητα, ο Λιβέρης έδειξε ότι έχει μυαλό και τεχνική στις μάχες, καταφέρνοντας να «καθαρίζει» γρήγορα τα προσπεράσματά του, χωρίς να χάνει άσκοπα χρόνο.

Ο Διονύσης αγωνίζεται με την παγκόσμια και πανευρωπαϊκή πρωταθλήτρια ομάδα DAEMS από το Βέλγιο και προπονείται από τον κορυφαίο Έλληνα καρτίστα Γιάννη Αντωνιάδη. Τον στηρίζουν η ΕΛΒΑΛ-ΧΑΛΚΟΡ με τα άφλεκτα σύνθετα υλικά etalbond2, η ομογενής οικογένεια Spanos με την ομάδα αμερικανικού φούτμπολ Los Angeles Chargers, η ενεργειακή εταιρεία Contour Global και η Chipita-7Days.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube