Panasonic: Νέας τεχνολογίας μπαταρίες για καλύτερη αυτονομία

Panasonic: Νέας τεχνολογίας μπαταρίες για καλύτερη αυτονομία

Η Panasonic ισχυρίζεται ότι η νέα τεχνολογία μπαταριών της μπορεί να αυξήσει την αυτονομία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων κατά 20%, μειώνοντας παράλληλα το βάρος και τον όγκο τους.

Panasonic

H Panasonic, ένας από τους μεγαλύτερους προμηθευτές μπαταριών για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, εργάζεται σκληρά με σκοπό να μειώσει τον όγκο και το βάρος των μπαταριών, αυξάνοντας παράλληλα την ενεργειακή τους πυκνότητα. 

Για να το πετύχει αυτό, ο Ιάπωνας κατασκευαστής θα χρησιμοποιήσει ένα νέο μείγμα από πρόσθετα που επιτρέπουν στα κελιά να λειτουργούν σε υψηλότερη τάση, χωρίς να μειώνουν την απόδοση και την αξιοπιστία της μπαταρίας.

Panasonic

Ο επικεφαλής τεχνολογίας της Panasonic, Shoichiro Watanabe, ανέφερε στο Reuters ότι η εταιρεία θα κυκλοφορήσει τη νέα τεχνολογία σε διάφορα στάδια και μέχρι το 2030, θα επιτύχει το στόχο της 20% περισσότερης αυτονομίας στα ηλεκτρικά μοντέλα.

To Τesla Model 3 Long Range που βρίσκεται σήμερα στην αγορά και χρησιμοποιεί μπαταρίες της Panasonic προσφέρει αυτονομία σε πραγματικές συνθήκες 500 km. Mια αύξηση της τάξης του 20% θα σήμαινε το σκαρφάλωμα της αυτονομίας στα 600 km.

«Ο μεγάλος ανταγωνισμός μεταξύ των κατασκευαστών μπαταριών βρίσκεται στο ποιος θα βρει τα πιο αποδοτικά πρόσθετα για τις μπαταρίες», πρόσθεσε o Watanabe. 

Την ίδια στιγμή, η εταιρεία ετοιμάζεται να υιοθετήσει μια νέα μέθοδο στην κατασκευή των μπαταριών που τις επιτρέπει να λειτουργούν σε υψηλότερη τάση αποθηκεύοντας περισσότερη ενέργεια, χωρίς αυτό να έχει αρνητικό αντίκτυπο στον κύκλο ζωής τους.

[Πηγή: Autocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube