Παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτερου pitstop από τη Red Bull [video]

Παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτερου pitstop από τη Red Bull [video]

Το πέτυχε στο Silverstone στην αλλαγή ελαστικών του Gasly - Δείτε πόσο χρόνο χρειάστηκε.

Πόση ώρα χρειάζεστε για να αλλάζετε ένα λάστιχο στο αυτοκίνητό σας;
Μπορεί και να περάσετε τα 15 λεπτά στην καλύτερη περίπτωση, ενώ στη χειρότερη φωνάζετε την οδική βοήθεια.

Στη Formula 1 πάντως χρειάζονται κάποια δευτερόλεπτα για να αλλάξουν και τα τέσσερα λάστιχα ενός μονοθεσίου με τις ομάδες να έχουν μεταξύ τους και έναν άτυπο ανταγωνισμό για το ποια θα το κάνει πιο γρήγορα.

Σε αυτόν τον «αγώνα», την Κυριακή στην πίστα του Silverstone η Red Bull Racing όχι μόνον αναδείχθηκε ταχύτερη της Ferrari  όταν στα πιτ μπήκαν ταυτόχρονα ο Verstappen και ο Leclerc, αλλά λίγο μετά κατέρριψε και το παγκόσμιο ρεκόρ καταφέρνοντας να αλλάξουν τα ελαστικά του Gasly σε 1,91 δευτερόλεπτα. Ηταν το το ταχύτερο pitstop όλων των εποχών, ταχύτερο κατά 0,01” από το προηγούμενο ρεκόρ που κατείχε πάλι η Red Bull μαζί με τη Williams.

Μάλιστα στην όχι και τόσο άτυπη βαθμολογία των ομάδων για το ταχύτερο pitstop η οποία συνοδεύεται και από το βραβείο « F1 DHL Fastest Pit Stop Award», η Red Bull στο Silverstone κέρδισε 43 πόντους (25 από το pitstop του Gasly και άλλους 18 από αυτό του Verstappen όπου πέτυχε χρόνο 1,96”) και έτσι προηγείται με 266 πόντους από τη δεύτερη Williams που έχει 78 πόντους λιγότερους.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube