Ολυμπιακό άθλημα το καρτ στους Αγώνες του Λος Άντζελες το 2028;

Ολυμπιακό άθλημα το καρτ στους Αγώνες του Λος Άντζελες το 2028;

Ο μηχανοκίνητος αθλητισμός και πιο συγκεκριμένα οι αγώνες καρτ, είναι στη λίστα των αγωνισμάτων που εξετάζονται να συμπεριληφθούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες το 2028.

καρτ

Χάρη στη Formula 1 και άλλες σειρές αγώνων, τα μηχανοκίνητα αθλήματα έχουν αυξήσει σημαντικά τη δημοφιλία τους τα τελευταία χρόνια και τώρα μπορούν να πάρουν ακόμα μεγαλύτερη ώθηση χάρη στην πιθανή ένταξή τους ως ολυμπιακό αγώνισμα.

Συγκεκριμένα, ο μηχανοκίνητος αθλητισμός έχει συμπεριληφθεί σε έναν σύντομο κατάλογο αγωνισμάτων που θα μπορούσαν να προστεθούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2028 στο Λος Άντζελες. Δεν είναι ακόμη σαφές ποιο άθλημα θα προταθεί, αλλά τις περισσότερες πιθανότητες συγκεντρώνουν οι αγώνες με ηλεκτρικά καρτ.

καρτ

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο μηχανοκίνητος αθλητισμός εξετάζεται μαζί με το μπέιζμπολ/σόφτμπολ, το λακρός, το μπρέικ ντανς, το καράτε, το κικ μπόξινγκ, το σκουός, το κρίκετ κ.α. Σύμφωνα με το Reuters, η επίσημη απόφαση για το ποια αγωνίσματα θα προστεθούν αναμένεται τις επόμενες εβδομάδες.

Θυμίζουμε επίσης ότι αγώνες με ηλεκτρικά καρτ είχαν πραγματοποιηθεί -ως αγώνισμα επίδειξης- στους θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων του 2018 στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής και η FIA πιέζει από τότε για την ένταξή τους.

Είναι εύκολο να καταλάβει κανείς γιατί η FIA προτείνει το ηλεκτρικό καρτ. Η απουσία θερμικών κινητήρων θα προσελκύσει τους πιο περιβαλλοντικά σκεπτόμενους θεατές, ενώ ο συγκεκριμένος τύπος οχήματος απαιτεί λιγότερες υποδομές από τα αγωνιστικά αυτοκίνητα. Επιπλέον το άθλημα συνάδει με το πνεύμα του ερασιτεχνισμού των Ολυμπιακών Αγώνων.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube