Όλα έτοιμα για το 50ό Διεθνές Ράλι ΦΙΛΠΑ

Όλα έτοιμα για το 50ό Διεθνές Ράλι ΦΙΛΠΑ

Το «Επετειακό» 50ό Διεθνές Ράλι ΦΙΛΠΑ θα διεξαχθεί από την Πέμπτη 29/09/22 έως την Κυριακή 02/10/2022 με επίκεντρο την πόλη της Καλαμάτας.

50ό Διεθνές Ράλι ΦΙΛΠΑ

Στο 50ό Διεθνές Ράλι ΦΙΛΠΑ θα συμμετάσχουν 83 ιστορικά αυτοκίνητα με πληρώματα από εννέα χώρες, κατασκευασμένα από το έτος 1923 έως το έτος 2001, χωρισμένα σε τρεις κατηγορίες, την Classic Regularity με μέση ωριαία ταχύτητα έως 50 km/h, την Time Trophy με συγκεκριμένα σημεία δορυφορικής μέτρησης, και την Touring με χαμηλότερη μέση ωριαία ταχύτητα και με περισσότερο περιηγητικό χαρακτήρα.

Στις τρεις μέρες του αγώνα, τα πληρώματα των δύο πρώτων κατηγοριών θα διανύσουν συνολικά 680 km με 24 ειδικές δοκιμασίες (περίπου 140 km), ενώ τα πληρώματα της κατηγορίας Τouring 610 km με 16 ειδικές δοκιμασίες (περίπου 100 km). Τα αυτοκίνητα θα περάσουν από μαγευτικές περιοχές της Αρκαδίας, της Λακωνίας και της Μεσσηνίας ενώ η χρονομέτρηση θα γίνει δορυφορικά από την εταιρεία ANUBE SPORT.

50ό Διεθνές Ράλι ΦΙΛΠΑ

Ανάμεσα στους εκλεκτούς συμμετέχοντες, στο 50ό Διεθνές Ράλι ΦΙΛΠΑ θα βρίσκονται ο πρόεδρος, ο αντιπρόεδρος και υψηλόβαθμα στελέχη της FIVA (Fédération Internationale des Véhicules Anciens ), καθώς και πολυνίκες αγωνιζόμενοι.

Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί την Πέμπτη 29/09 στις 10:30 στα Ίσθμια και η πρώτη στάση θα γίνει στον Άγιο Πέτρο Αρκαδίας ύστερα από περίπου δύο ώρες. Η δεύτερη στάση θα γίνει στην κεντρική πλατεία της Σπάρτης, όπου ο Δήμος θα προσφέρει στα πληρώματα σνακ και αναψυκτικά. Η πρώτη μέρα για το 50ό Διεθνές Ράλι ΦΙΛΠΑ τελειώνει με την άφιξη των αγωνιζομένων μέσω Ταϋγέτου στο ξενοδοχείο Elite City Resort στην Καλαμάτα περίπου στις 18:30. 

Την Παρασκευή 30/09, το 50ό Διεθνές Ράλι ΦΙΛΠΑ θα ξεκινήσει από την κεντρική πλατεία της Καλαμάτας (Πλατεία Β. Γεωργίου) στις 10:45 με κατεύθυνση Καρδαμύλη, Αρεόπολη και τερματισμό του πρώτου σκέλους στον Γερολιμένα. Κατά την επιστροφή από την Ανατολική Μάνη θα υπάρχει μια στάση μίας ώρας στην κεντρική πλατεία της Αρεόπολης, όπου θα προσφερθούν ελαφρύ σνακ και αναψυκτικά. Η επιστροφή από την Αρεόπολη προς την Καλαμάτα θα γίνει μέσω Οίτυλου, Στούπας και Καρδαμύλης, περίπου στις 19:00.

50ό Διεθνές Ράλι ΦΙΛΠΑ

Το Σάββατο 01/10, το 50ό Διεθνές Ράλι ΦΙΛΠΑ θα ξεκινήσει στις 11:00 από το ξενοδοχείο Elite City Resort με κατεύθυνση την Κορώνη, μέσω Πεταλιδίου, και ύστερα από μια στάση, θα συνεχίσει μέσω Μεθώνης προς την Πύλο για τον τερματισμό του Ράλι, περίπου στις 15:30. Το βράδυ του Σαββάτου στις 21.00 έχει προγραμματιστεί η επίσημη απονομή των επάθλων – gala dinner – όπου θα βραβευθούν οι νικητές του αγώνα.

Η Κυριακή 02/10 είναι ελεύθερη μέρα, ωστόσο έχει προγραμματιστεί για τα πληρώματα, πριν την επιστροφή για την Αθήνα, επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης, περίπου στις 12:45. Εκεί θα υπάρχει η δυνατότητα ξενάγησης και ο δήμος Μεσσήνης θα προσφέρει ένα μικρό κέρασμα.

Επίσης, θα υπάρξει ιδιαίτερη βράβευση για τη δοκιμασία παρατηρητικότητας κατά τη διάρκεια της πρωινής διαδρομής.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube