Οι τρεις πρώτες Jaguar E-type ξανασυναντήθηκαν!

Οι τρεις πρώτες Jaguar E-type ξανασυναντήθηκαν!

Το λανσάρισμα της θρυλικής E-type στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης αναβίωσε στο Wappenbury Hall για να γιορταστεί η 60ή επέτειος του αυτοκινήτου και τα 120ά γενέθλια του ιδρυτή της φίρμας, Sir William Lyons.

Το Wappenbury Hall είναι ένας τόπος σημαντικής σημασίας στην ιστορία της Jaguar, μιας και ήταν το παλιό σπίτι του ιδρυτή της βρετανικής φίρμας Sir William Lyons. Η εορταστική επιστροφή σε αυτό σπίτι λοιπόν σηματοδοτεί τα 120ά γενέθλια του Lyons, αύριο 4 Σεπτεμβρίου

Για την περίσταση όμως, τα τρία αυθεντικά αυτοκίνητα του λανσαρίσματος της Jaguar E-type, που ήταν τρόπον τινά επανάσταση για την αυτοκινητοβιομηχανία όταν πρωτοεμφανίστηκε στην Ελβετία το 1961, επανενώθηκαν για πρώτη φορά στο σπίτι του κατασκευαστή τους, Sir William Lyons, σε μια ταυτόχρονη γιορτή για τα 60 χρόνια του αυτοκινήτου.

Original Jaguar E-type 1961 @ Wappenbury Hall

Συνδυάζοντας το ιδανική, λυγερή κοψιά του αιλουροειδούς που ήθελε ο Sir William Lyon με τον αεροδυναμικό σχεδιασμό του Malcolm Sayer, οι Γάτες από το Coventry ενσάρκωναν τη γοητεία και την καινοτομία της εποχής.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Διασώζοντας Jaguar E-type από τα παλιοσίδερα της Ιστορίας

Με τελική ταχύτητα 240 km/h και τιμή εκκίνησης 2.097 στερλίνες, που ήταν περίπου το μισό της τιμής των πιο εξωτικών αντιπάλων της, η E-type ήταν ένα από τα αγαπημένα αυτοκίνητα τόσο μεταξύ των οδηγών αγώνων και όσο και για μια πλειάδα διασημοτήτων.

Original Jaguar E-type 1961 @ Wappenbury Hall

Σήμερα, έξι δεκαετίες αργότερα, oi περίφημες E-type με αριθμό κυκλοφορίας 9600 HP και 77 RW -οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν για να τις οδηγήσουν οι δημοσιογράφοι στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, καθώς και η E-type με αριθμό πλαισίου 885005 -το αρχικό στατικό μοντέλο στο σταντ του περιπτέρου της Jaguar, φωτογραφίζονται μαζί στο σπίτι του ιδρυτή της εταιρείας Sir William Lyons.

Και αν θέλετε να μάθετε ή να φρεσκάρετε τη μνήμη μας σχετικά με την πρώτη E-Type και το επεισοδιακό της λανσάρισμα στην Ελβετία, πατήστε εδώ

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube