Οι ταχυφορτιστές της Tesla στη διάθεση όλων των ηλεκτρικών οχημάτων

Οι ταχυφορτιστές της Tesla στη διάθεση όλων των ηλεκτρικών οχημάτων

Η Tesla, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, θα δώσει πρόσβαση στους ταχυφορτιστές της στις Η.Π.Α. σε όλα τα ηλεκτρικά μοντέλα, κερδίζοντας έτσι κάμποσα δισ. από κρατικές επιδοτήσεις...

«Η Tesla, για πρώτη φορά, θα απελευθερώσει το δίκτυο ταχυφορτιστών της στις Η.Π.Α. για όλα τα ηλεκτρικά οχήματα. Με την συμφωνία αυτή, δημιουργούμε ένα δίκτυο φόρτισης σε ολόκληρη τη χώρα με τουλάχιστον 7.500 φορτιστές έως το 2024. Οι ταχυφορτιστές των 250 kW θα ανέρχονται σε 3.500 και θα εκτείνονται κατά μήκος των εθνικών οδών» ανέφερε χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του το γραφείου Τύπου του Λευκού Οίκου.

Tesla

Επιπλέον, η κυβέρνηση των Η.Π.Α., ήρθε σε συμφωνία με την Tesla ώστε να τοποθετηθούν ειδικοί «αντάπτορες» στους ταχυφορτιστές της προκειμένου να μπορούν να φορτίσουν και τα ηλεκτρικά μοντέλα τρίτων εταιρειών, αφού ως γνωστό, στους ταχυφορτιστές της Tesla μέχρι πρότινος μπορούσαν να φορτίσουν μόνο τα δικά της οχήματα.

Με τη συμφωνία αυτή, η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία, θα υπερδιπλασιάσει μέσα στην επόμενη 2ετία το δίκτυο της, από τους 1.664 ταχυφορτιστές που αριθμεί σήμερα σε περισσότερους από 3.500 και το σημαντικότερο ίσως, θα λάβει γενναίες κρατικές επιδοτήσεις, με τις φήμες να κάνουν λόγο για μια απευθείας ανάθεση πολλών δισ. δολαρίων!

Tesla  

Από την αμερικανική κυβέρνηση βέβαια, υποστηρίζουν ότι η συμφωνία είναι «win-win» και για τις δυο πλευρές. Το πλάνο του Προέδρου Biden υποστηρίζει σθεναρά την ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης στη χώρα, τα κεφάλαια προς την υλοποίηση αυτού είναι ήδη εγκεκριμένα, με την Tesla ως ηγέτιδα του χώρου, να είναι ένα πολύ καλό «deal» που επιταχύνει την αναβάθμιση του δικτύου φόρτισης (σε συντομότερο από το προβλεπόμενο χρονικό διάστημα) όντας μάλιστα και... «υψηλων ταχυτήτων».

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube