Οι πρώτες δοκιμές της αγωνιστικής Toyota Corolla BTCC στην πίστα

Οι πρώτες δοκιμές της αγωνιστικής Toyota Corolla BTCC στην πίστα

Ένα μήνα πριν από την πρεμιέρα του British Touring Car Championship

Πριν λίγες μέρες έγιναν οι πρώτες δοκιμές της νέας αγωνιστικής Toyota Corolla προδιαγραφών BTCC στην πίστα Oulton Park της Μ.Βρετανίας, ένα μήνα πριν το αγωνιστικό της ντεμπούτο στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος Kwik Fit British Touring Car Championship.

Το μοντέλο εξελίσσεται από την Toyota GB σε συνεργασία με την Speedworks Motorsport η οποία μέχρι πέρυσι έτρεχε με αγωνιστικά Avensis. Πίσω από το τιμόνι της Corolla θα καθίσει ο 25άχρονος Tom Ingram, ένας νέος και πολλά υποσχόμενος οδηγός με δύο τίτλους και εννιά νίκες στο ενεργητικό του.

Ο ίδιος δήλωσε μετά τις τελευταίες δοκιμές εξέλιξης: "Τα αποτελέσματα της μέρας ήταν θετικά και όλοι καθησυχάστηκαν βλέποντας πω η Corolla είναι ένα καλό αυτοκίνητο. Μετά την ολοκλήρωση του shake-down μπορώ να πω ότι έχουμε μια πολύ αξιόλογη πλατφόρμα για να κυνηγήσουμε επιδόσεις και καλούς χρόνους. Ακόμα και αν έπρεπε να πάμε στο Brands Hatch για τον πρώτο αγώνα τώρα, δεν θα ένιωθα αγχωμένος αφού βρισκόμαστε σε πολύ καλό σημείο."

toyota btcc

Η ομάδα δεν ανακοίνωσε πληροφορίες για τον κινητήρα που χρησιμοποιεί η αγωνιστική Corolla, όμως σύμφωνα με τους κανονισμούς του BTCC θα πρέπει να είναι υπερτροφοδοτούμενος με χωρητικότητα 2,0 λίτρων που θα συνδυάζεται με σειριακό κιβώτιο 6 σχέσεων.

Η Toyota Corolla θα έρθει αντιμέτωπη στο πρωτάθλημα BTCC μεταξύ άλλων με τις αντίστοιχες αγωνιστικές εκδόσεις των Honda Civic Type R, BMW σειρά 3 και Mercedes-Benz A-Class. Στόχος της εταιρείας είναι να επαναλάβει την επιτυχία της δεκαετίας του '80, όταν ο Chris Hodgetts κέρδισε δύο συνεχόμενα πρωταθλήματα BTCC (1986-1987) με την αγωνιστική Corolla GT Coupé.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube