Oι κινητήρες εσωτερικής καύσης στο στόχαστρο της Διεθνούς Διάσκεψης για το Κλίμα

Oι κινητήρες εσωτερικής καύσης στο στόχαστρο της Διεθνούς Διάσκεψης για το Κλίμα

Η Γερμανία κατηγορείται σαν ένας από τους μεγαλύτερους ρυπαντές παγκοσμίως.

Από αγωνιώδεις εκκλήσεις να σταματήσει όσο το δυνατό πιο γρήγορα η παραγωγή κινητήρων εσωτερικής καύσης από τη Γερμανία αλλά και η χρήση άνθρακα για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, σημαδεύτηκε η Διεθνής Διάσκεψη του ΟΗΕ για το Κλίμα στη Βόννη. Στόχος η πλήρης εφαρμογή της συμφωνίας του Παρισιού για το κλίμα.

Στη Διάσκεψη συμμετέχουν πάνω από 3.000 άτομα που καλούνται μέχρι την Πέμπτη 27 Ιουνίου να προετοιμάσουν την επόμενη Σύνοδο Κορυφής του ΟΗΕ για το Κλίμα στη Νέα Υόρκη το Σεπτέμβριο, αλλά και την επόμενη Διεθνή Διάσκεψη του ΟΗΕ για το Κλίμα στο Σαντιάγο της Χιλής. Βασικός στόχος της διάσκεψης στη Βόννη είναι να δρομολογήσει την πλήρη εφαρμογή της Συμφωνίας του Παρισιού για το Κλίμα.

Στη Διάσκεψη η Γερμανία βρέθηκε στο «εδώλιο» ως ένας από τους μεγαλύτερους ρυπαντές παγκοσμίως. Η γερμανική περιβαλλοντική οργάνωση BUND δηλώνει ότι η γερμανική κυβέρνηση δεν θα πετύχει ούτε τους εθνικούς, ούτε τους ευρωπαϊκούς στόχους για το κλίμα.

Την ίδια στιγμή, η γερμανίδα υπουργός Περιβάλλοντος αναφέρει ότι μόλις πριν λίγο καιρό στην Διεθνή Διάσκεψη για το Κλίμα ICCA2019 στη Χαϊδελβέργη, εκατοντάδες διαδηλωτές φώναζαν επί ώρες συνθήματα υπέρ μιας νέας πολιτικής για το κλίμα έξω από το συνεδριακό κέντρο. Συνεπώς, λέει, δεν μπορείς να κάνεις σαν μην υπάρχουν κινητοποιήσεις και διαδηλώσεις.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube