Οδηγός ράλι είχε έξοδο σε παγωμένη… πισίνα! [video]

Οδηγός ράλι είχε έξοδο σε παγωμένη… πισίνα! [video]

Οι σημειώσεις του συνοδηγού δεν έγραφα φρένα και βουτιά στην πισίνα, αλλά το αγωνιστικό Skoda Fabia RS κατέληξε σ’ αυτή μαζί με το πλήρωμα που έγιναν χειμερινοί κολυμβητές!

ράλι

Σε αντίθεση με άλλες μορφές μηχανοκίνητου αθλητισμού, τα ράλι στην πλειονότητά τους διεξάγονται σε δημόσιες διαδρομές, οπότε το πλήρωμα πρέπει να έχει ακριβείς και σωστές σημειώσεις και ο οδηγός να φροντίζει να μην υπερβεί το όριο. Ακόμα και αν τηρηθούν οι κανόνες όμως, τα απρόοπτα δε λείπουν, όπως για παράδειγμα το εικονιζόμενο Skoda Fabia RS που κατέληξε μαζί με το πλήρωμά του σε μια παγωμένη πισίνα.

Ο οδηγός Johannes Keferböck και η συνοδηγός του Ilka Minor συμμετείχαν με το Fabia RS στο Janner Rallye 2024, στη βόρεια Αυστρία, όταν σε με μια κατηφορική αριστερή στροφή τα πράγματα πήγαν στραβά. 

 

 

Ο χιονισμένος δρόμος σε συνδυασμό με την ταχύτητα και το λίγο καθυστερημένο φρενάρισμα ή ίσως η μεγαλύτερη συγκέντρωση πάγου στο συγκεκριμένο σημείο, δεν επέτρεψαν στο Skoda να στρίψει. Το αυτοκίνητο πήγε ευθεία και αφού πέρασε έναν μικρό ξύλινο φράκτη, κατέληξε σε μια πισίνα.

Το αυτοκίνητο βυθίστηκε πλήρως, αλλά το πλήρωμα κατάφερε να βγει γρήγορα και με ασφάλεια. Δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμό τους και ελπίζουμε και να μην κρύωσαν από τη βουτιά στα παγωμένα νερά.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube