O Ξηνταβελόνης Team Manager της BirelArt Junior Official Team.

O Ξηνταβελόνης Team Manager της BirelArt Junior Official Team.

Διεθνής γίνεται ο Στάθης Ξηνταβελόνης, αναλαμβάνοντας θέση Team Manager, στην κορυφαία εργοστασιακή ομάδα καρτ BirelArt Junior Official Team.

Μια σπουδαία εξέλιξη για το ελληνικό καρτ θα έχουμε το 2019. O Στάθης Ξηνταβελόνης, γνωστός στην Ελλάδα από την Zorri MTS, θα είναι Team Manager της BirelArt Junior Official Team. Είναι η πρώτη φορά που Έλληνας θα διοικεί επίσημη εργοστασιακή ομάδα στο εξωτερικό.

H BirelArt Junior Official Team είναι η εργοστασιακή ομάδα της BirelArt (μια από τις κορυφαίες εταιρίες στον κόσμο), που εξελίσσει τα καρτ νέας γενιάς και έχει κάτω από την ομπρέλα της ορισμένους από τους καλύτερους οδηγούς ανά τον κόσμο. Μανατζάρει αλλά και προπονεί το φυτώριο των οδηγών του παγκόσμιου στερεώματος, κάποιοι από τους οποίους έχουν πιθανότητα να καταλήξουν ακόμα και στην F1.

Η πρόταση έγινε από τον πρώην οδηγό της F1 Giorgio Pantano, ιδιοκτήτη της ομάδας, μετά τη συνεργασία που είχε με τον Έλληνα μηχανικό-ομαδάρχη το 2018. Είναι μια αναγνώριση ηθική αλλά και επαγγελματική που σίγουρα δεν έχει προηγούμενο στην χώρα μας, ανοίγοντας διάπλατα την πόρτα σε πολύτιμες γνώσεις και εμπειρίες.

Για το 2019 οι υποχρεώσεις και οι αγώνες που θα έχει η νέα ομάδα σε όλη την Ευρώπη είναι μεγάλες (WSK, European και World Championship OK & OKJ). Παρότι ο Στάθης Ξηνταβελόνης θα απουσιάζει στο εξωτερικό, εκπληρώνοντας το νέο του ρολο, η Zorri MTS θα συνεχίσει το αγωνιστικό – προπονητικό  της πρόγραμμα που αφορά την Ελλάδα.

Η συνεργασία αυτή του Στάθη Ξηνταβελόνη με την BirelArt Junior Official Team μπορεί να αποτελέσει μια μοναδική ευκαιρία για Έλληνες οδηγούς που επιθυμούν να συμμετέχουν και να διακριθούν στο εξωτερικό με πολύ καλές προϋποθέσεις και το ψυχολογικό πλεονέκτημα της κοινής γλώσσας αλλά και της συνεργασίας με έναν δικό τους άνθρωπο.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube