Ο Valtteri Bottas νικητής του Αυστριακού Grand Prix

Ο Valtteri Bottas νικητής του Αυστριακού Grand Prix

Ο πρώτος αγώνας της σεζόν για το 2020 είχε πολλά απρόοπτα και ηχηρό μήνυμα κατά του ρατσισμού.

O Valtteri Bottas ήταν ο νικητής του πρώτου Grand Prix για το πρωτάθλημα Formula 1 του 2020 που πραγματοποιήθηκε χθες στην Αυστρία, μετά από διακοπή μακράς διαρκείας λόγω πανδημίας. Πίσω από το νικητή Bottas με Mercedes-AMG, τερμάτισαν ο Charles Leclerc με Ferrari και ο Lando Norris με McLaren.

Η ποινή πέντε δευτερολέπτων που επιβλήθηκε στον περσινό πρωταθλητή Lewis Hamilton με Mercedes-AMG λόγω πρόκλησης σύγκρουσης τον έριξε από τη δεύτερη στην τέταρτη θέση της γενικής κατάταξης. Νωρίτερα, ο Βρετανός είχε δεχθεί ποινή τριών θέσεων στις κατατακτήριες δοκιμές. Πίσω από τον Hamilton, στην πέμπτη θέση, τερμάτισε ο Carlos Sainz Jr με μονοθέσιο της McLaren.

Η αντισυμβατική πρεμιέρα της σεζόν χαρακτηρίστηκε από τις εγκαταλείψεις των 9 από τους 20 οδηγούς που συμμετείχαν (Kvyat, Albon, Raikkonen, Russell, Grosjean, Magnussen, Stroll, Ricciardo και Verstappen) και τρεις διακοπές του αγώνα με παρέμβαση του αυτοκινήτου ασφαλείας.

Όλοι οι οδηγοί του grid φόρεσαν μαύρα T-shirt με συνθήματα κατά του ρατσισμού στέλνοντας ένα μήνυμα υποστήριξης στο κίνημα "Black Lives Matter", αν και ορισμένοι από αυτούς επέλεξαν να μη γονατίσουν στη γραμμή εκκίνησης (Verstappen, Leclerc, Kimi Raikkonen, Daniil Kvyat, Antonio Giovinazzi και Carlos Sainz Jr.). Σε αυτό το κλίμα η Mercedes-AMG επέλεξε μαύρη φορεσιά για τα μονοθέσιά της, δείχνοντας έμπρακτα την υποστήριξή της στον Βρετανό Lewis Hamilton που πρωτοστατεί στον αγώνα κατά του ρατσισμού., και τρεις διακοπές του αγώνα με παρέμβαση του αυτοκινήτου ασφαλείας.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube