Ο Robert Kubica στην Alfa Romeo F1

Ο Robert Kubica στην Alfa Romeo F1

Θα είναι ο εφεδρικός οδηγός της ιταλοελβετικής ομάδας και ο προσωπικός του υποστηρικτής θα γίνει “co-title sponsor” της.

Το 2019, ο Kubica επέστρεψε στο grid της F1 με τη Williams, μετά από μακρόχρονη απουσία λόγω του παρά λίγο μοιραίου τραυματισμού του σε ιταλικό αγώνα ράλι το 2011.

Ο 35χρονος Πολωνός κέρδισε τον μοναδικό βαθμό της Williams την περσινή χρονιά, που ήταν εφιαλτική για την ιστορική ομάδα. Τη θέση του στη Williams παίρνει ο Καναδός πρωταγωνιστής της F2, Nicholas Latifi.

Οι φήμες ήθελαν τον Kubica να παίρνει θέση στον προσομοιωτή της Haas ή της Racing Point, αλλά τη μεγάλη πείρα του Πολωνού θα εκμεταλλευτεί τελικά η Alfa.

Ο νέος του ρόλος ανακοινώθηκε ταυτόχρονα με μια «πολυετή συνεργασία» ανάμεσα στην Alfa Romeo F1 και την πολωνική εταιρεία πετρελαίου PKN Orlen, πράγμα που σημαίνει ότι η ομάδα θα αγωνίζεται φέτος ως “Alfa Romeo Racing ORLEN”.

«Είμαι ευτυχής που ξεκινώ ένα νέο κεφάλαιο στην καριέρα μου πηγαίνοντας στην Alfa Romeo Racing ORLEN», δήλωσε ο Kubica, που είχε αγωνιστεί με την ομάδα το 2006-2009, όταν ήταν γνωστή ως BMW Sauber.

«Αυτή η ομάδα κατέχει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου, και με ευχαριστεί το ότι βλέπω κάποια πρόσωπα που είναι ακόμα εδώ από τα χρόνια που ήμουν στο Hinwil. Ο χρόνος και οι συνθήκες προφανώς διαφέρουν, αλλά είμαι πεπεισμένος ότι θα βρω την ίδια αποφασιστικότητα και δίψα για επιτυχία. Ανυπομονώ να βοηθήσω την Alfa Romeo Racing ORLEN να κάνει το επόμενο βήμα εμπρός». 

Την εποχή που ήταν στην BMW Sauber, o Kubica κέρδισε το Καναδικό GP του 2008 και πήρε την 4η θέση στο πρωτάθλημα εκείνης της χρονιάς – αποτέλεσμα που ήταν το καλύτερο της καριέρας του στην F1.

Kubica_winner Canada 2008

Η Alfa θα διατηρήσει το ίδιο οδηγικό δίδυμο, με τους Kimi Raikkonen και Antonio Giovinazzi, για το 2020. Κι έχει ήδη ανακοινώσει ότι το νέο της μονοθέσιο θα έχει τον κωδικό C39.

«Είμαστε επίσης ενθουσιασμένοι που θα έχουμε ξανά μαζί μας τον Robert και ανυπομονούμε να αρχίσουμε τη συνεργασία μας», δήλωσε ο επικεφαλής της ομάδας Fred Vasseur. «Είναι ένας οδηγός που δεν χρειάζεται συστάσεις, ένας από τους λαμπρότερους της γενιάς του κι ένας άνθρωπος που έδειξε την αληθινή σημασία της λέξης αποφασιστικότητα στη μάχη του για να επιστρέψει στους αγώνες μετά το φρικτό του ατύχημα. Η γνώμη του θα είναι ανεκτίμητη στην προσπάθειά μας να σπρώξουμε την ομάδα προς τις πρώτες θέσεις του grid».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube