O Raikkonen θα έχει ποινή αν αλλάξει κινητήρα στο Μονακό

O Raikkonen θα έχει ποινή αν αλλάξει κινητήρα στο Μονακό

Πρόβλημα στην καλωδίωση τον ανάγκασε να εγκαταλείψει στη Βαρκελώνη.

Ο Kimi Raikkonen και η Ferrari πρέπει να αποφύγουν πάση θυσία την αλλαγή κινητήρα στο Μονακό για να αποφύγουν ποινή στη σειρά εκκίνησης.

Όπως έγινε γνωστό το πρόβλημα  που ανάγκασε τον Raikkonen να εγκαταλείψει στον 26ο γύρο στην Βαρκελώνη ήταν ένα πρόβλημα καλωδίωσης που άφησε χωρίς ισχύ τους αριστερούς κυλίνδρους του V6 κινητήρα της Ferrari. Ο οδηγός παρά το γεγονός ότι πήρε εντολή να σβήσει αμέσως τον κινητήρα, στη συνέχεια έκρινε ότι μπορούσε να επιστρέψει το μονοθέσιο στα pit, πράγμα που έκανε.

Η Ferrari πάντως δεν μπορεί να αλλάξει κινητήρα στο Μονακό κάτι που είναι ένας πονοκέφαλος για τους μηχανικούς της. Και αυτό διότι είχε προχωρήσει σε αντικατάσταση μηχανικών μερών στα δοκιμαστικά της Βαρκελώνης και άρα πρέπει να συνεχίσει να αγωνίζεται με την ίδια μονάδα μέχρι τον αγώνα στον Καναδά, όπου η ομάδα σχεδιάζει να παρουσιάσει τον αναβαθμισμένο κινητήρα.

Αυτό σημαίνει πως ο Raikkonen θα πρέπει να περιμένει μέχρι το γερμανικό GP για να πάρει τον αναβαθμισμένο κινητήρα, κάτι που συνεπάγεται ότι ο Vettel θα έχει ένα πλεονέκτημα έναντι του ομόσταυλού του.

Η εγκατάλειψη του Raikkonen στην Ισπανία, ήταν η δεύτερη φέτος μετά από αυτήν στο Μπαχρέιν, όπου ένα λάθος στο pitstop και ο σοβαρός τραυματισμός ενός εκ των μηχανικών του, τον ανάγκασε να εγκαταλείψει τον αγώνα και να βρίσκεται 47 βαθμούς πίσω από τον επικεφαλής της βαθμολογίας Hamilton.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube