O πρώτος ταχυφορτιστής 300 kW DC στην Ελλάδα από τη ΔΕΗ Blue

O πρώτος ταχυφορτιστής 300 kW DC στην Ελλάδα από τη ΔΕΗ Blue

Ο πρώτος ταχυφορτιστής 300 kW DC στην Ελλάδα εγκαταστάθηκε από τη ΔΕΗ Blue στο εμπορικό πάρκο TOP PARKS της Trade Estates, στην οδό Πειραιώς 86.

Η ΔΕΗ blue ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην τεχνολογία φόρτισης των ηλεκτρικών οχημάτων στην Ελλάδα, εγκαθιστώντας τον ισχυρότερο μέχρι σήμερα ταχυφορτιστή, με δυνατότητα ισχύος φόρτισης έως και 300 kW.

Η εγκατάσταση του πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου στο εμπορικό πάρκο TOP PARKS της Trade Estates, στην οδό Πειραιώς 86, αποτελώντας την αφετηρία της δημιουργίας ενός πανελληνίου δικτύου ταχυφορτιστών έως και 300 kW DC σε ανάλογες εμπορικές χρήσεις, το οποίο πρόκειται να αναπτυχθεί στους προσεχείς μήνες.

ΔΕΗ Blue

Ο ταχυφορτιστής, έχει δύο θύρες φόρτισης τύπου CCS2 150 kW DC, με δυνατότητα ταυτόχρονης φόρτισης δύο οχημάτων, είναι ευρωπαϊκής κατασκευής, υποστηρίζει ανάγκες ΑΜΕΑ λόγω του χαμηλότερου ύψους που είναι τοποθετημένη η οθόνη πληροφοριών, έχει πρόληψη για σίγαση ώστε να μην προκαλεί θόρυβο σε κατοικημένες περιοχές [<65db(A)] και προσφέρει σύστημα διαχείρισης καλωδίων για ευκολότερη φόρτιση.

Ο ταχυφορτιστής μπορεί να εξασφαλίσει φόρτιση της μπαταρίας από ποσοστό 10% σε 80% σε έως 18', ανάλογα με τον τύπο του ηλεκτρικού οχήματος. 

Η ΔΕΗ blue υπόσχεται ότι θα συνεχίσει δυναμικά την υλοποίηση του στόχου της για τη δημιουργία του μεγαλύτερου δικτύου δημοσίως προσβάσιμων φορτιστών στην Ελλάδα και την εισαγωγή νέων τεχνολογικών λύσεων και υποδομών.

ΔΕΗ Blue

Ο γενικός διευθυντής ηλεκτροκίνησης της ΔΕΗ, Κυριάκος Κοφινάς, δήλωσε σχετικά: «Η πράσινη ΔΕΗ blue τον ενάμιση χρόνο λειτουργίας της επιταχύνει την ανάπτυξη της Ηλεκτροκίνησης. Όχι μόνο εγκαθιστώντας το μεγαλύτερο δίκτυο δημόσια προσβάσιμων φορτιστών στην Ελλάδα, αλλά και διασφαλίζοντας την διεύρυνση του δικτύου της, ώστε να παρέχει αξιόπιστη εξυπηρέτηση στους κατόχους ηλεκτρικών οχημάτων ανάλογα με τις διαφορετικές ανάγκες τους. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την εγκατάσταση των ταχυφορτιστών ΔΕΗ blue που θα καλύψουν το μεγαλύτερο μέρος των οδικών αρτηριών της Ελλάδας, σε κομβικά σημεία. Να διασυνδέσουμε το οδικό μας δίκτυο ώστε η φόρτιση να επιτυγχάνεται, γρήγορα, εύκολα και αποτελεσματικά».

[Πηγή: ΔΕΗ]

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube