Ο Nasser Al-Attiyah νικητής για τρίτη φορά στο Dakar

Ο Nasser Al-Attiyah νικητής για τρίτη φορά στο Dakar

Ο οδηγός από το Κατάρ χάρισε την πρώτη νίκη στην Toyota στον συγκεκριμένη αγώνα αντοχής. 

Ο Nasser Al-Attiyah είναι ο μεγάλος νικητής του Dakar, ο οποίος πανηγύρισε την τρίτη του νίκη στον μαραθώνιο αγώνα αλλά και την πρώτη νίκη της Toyota σε αυτόν. 

Η νίκη του Al-Attiyah ήταν στην ουσία μια διαδικαστική υπόθεση μετά την χθεσινή εγκατάλειψη του Stephane Peterhansel και τα 75 λεπτά καθυστέρησης που χρεώθηκε ο Loeb.

Έτσι ο οδηγός από το Κατάρ, το μένον που έπρεπε να κάνει ήταν να οδηγήσει συνετά στην τελευταία ειδική του αγώνα και βέβαια να μην είχε κάποια ατυχία. 

Στη δεύτερη θέση, στη ράμπα του τερματισμού στη Λίμα του Περού βρέθηκε ο Nani Roma στο τιμόνι ενός MΙΝΙ της X-Raid. Στη διάρκεια όλου του αγώνα κινήθηκε γρήγορα, δεν είχε σοβαρά προβλήματα και κατάφερε να τερματίσει εμπρός από τον τρίτο Sebastien Loeb με το 3008 DKR της PH Sport.

Σε αντίθεση με τον Roma, ο Γάλλος αντιμετώπισε πολλά προβλήματα και από αυτήν την άποψη η κατάκτηση της τρίτης θέσης είναι επιτυχία. 

Ο Loeb μαζί με τον συνοδηγό του, τον Daniel Elena θα πετάξουν αμέσως για Ευρώπη όπου το Σαββατοκύριακο θα οδηγήσουν το Hyundai i20 WRC για πρώτη φορά, ενόψει της συμμετοχής τους στο ράλι Μόντε Κάρλο με τη νέα τους ομάδα. 

Για την ιστορία να σημειώσουμε ότι την τελευταία ειδική του Dakar κέρδισε ο Carlos Sainz, ο οποίος και αυτός ταλαιπωρήθηκε από ατυχίες και τελικά τερμάτισε στην 13η θέση της γενικής κατάταξης. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube