O Musk παραδέχτηκε ότι το Model 3 έχει πρόβλημα στα φρένα 

O Musk παραδέχτηκε ότι το Model 3 έχει πρόβλημα στα φρένα 

Μετά την αποκάλυψη από το Consumer Reports.

Ο CEO της Tesla Elon Musk, παραδέχτηκε αργά την περασμένη Δευτέρα πως υπήρξε πρόβλημα με το Model 3 του Sedan, στο φρενάρισμα, πρόβλημα που επεσήμανε το Consumer Reports.
Οι δοκιμαστές του περιοδικού έγραψαν ότι το Model 3 έχει εξαιρετικά πλεονεκτήματα, όπως η αυτονομία και οι επιδόσεις του, όμως σε περίπτωση φρεναρίσματος πανικού, η απόσταση ακινητοποίησης είναι απαράδεκτα μεγάλη. 
Συγκεκριμένα έγραψαν ότι η απόσταση ακινητοποίησης από τα 96 km/h) είναι 46,3 μέτρα, όταν  -όπως είπαν χαρακτηριστικά - ένα μέσο pick up χρειάζεται 2,1 μέτρα λιγότερο. Για το λόγο αυτό κατέληξαν, δεν θα συμβούλευαν τους αναγνώστες τους να αγοράσουν το Model 3.

H Tesla καταρχήν απάντησε πως η επίδοση που είχε καταγράψει η εταιρεία ήταν 40,5 μέτρα. 
Λίγο αργότερα όμως, ο ίδιος ο Elon Musk δήλωσε μέσω twitter πως πρόκειται για ένα πρόβλημα του λογισμικού που θα διορθωθεί και πως δεν θα σταματήσουμε έως ότου φτάσουμε στο σημείο να έχουμε τη μικρότερη απόσταση πέδησης από οποιοδήποτε ανταγωνιστικό μοντέλο.  

Χρησιμοποιώντας και πάλι το Twitter, συμπλήρωσε όμως ότι το Model 3 που είχε στη διάθεσή του το Consumer Reports ήταν ένα από τα πρώτα αυτοκίνητα που βγήκαν από τη γραμμή παραγωγής και πως τα επόμενα έχουν πλέον διορθώσει όλα τα προβλήματα που το περιοδικό επεσήμανε στη δοκιμή του.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube