O Louis Camilleri παραιτήθηκε από τη θέση του CEO της Ferrari

O Louis Camilleri παραιτήθηκε από τη θέση του CEO της Ferrari

Αιφνίδια παραίτηση του Louis Camilleri ο οποίος θα αντικατασταθεί προσωρινά από τον John Elkann.

Ο Louis Camilleri ανακοίνωσε την παραίτησή του από τη θέση του CEO της Ferrari, ενώ παράλληλα παραιτήθηκε και από την θέση του προέδρου της Philip Morris International Inc.

Αυτή την περίοδο, ο 65χροος Camilleri βρίσκεται στο σπίτι του και αναρρώνει από Covid-19 μετά από ολιγοήμερη νοσηλεία στο νοσοκομείο. Παρόλα αυτά, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του, η εξέλιξη της υγείας του δεν ήταν ο κύριος λόγος παραίτησης του η οποία έχει άμεση ισχύ (10 Δεκεμβρίου).

Η πρόωρη συνταξιοδότηση του Camilleri έρχεται 30 μήνες μετά από την ανάληψη καθηκόντων του, που προέκυψε μετά το θάνατο του Sergio Marchionne τον Ιούλιο του 2018. Μέσα σε αυτό το διάστημα, ο Camilleri οδήγησε την Ferrari σε αύξηση των πωλήσεων διευρύνοντας τη γκάμα της. Ενδεικτικά, το 2019 η Ferrari παρουσίασε πέντε νέα μοντέλα και οι ετήσιες πωλήσεις της ξεπέρασαν για πρώτη φορά τις 10.000 μονάδες.

Μετά από μια περίοδο σημαντικής ανόδου, οι μετοχές της Ferrari σημείωσαν πτώση 1% (η συνολική αξία της εταιρείας υπολογίζεται στα 34 δισ.) ακολουθώντας τη σχετική ανακοίνωση. Η παραίτηση του CEO έρχεται σε μια δύσκολη περίοδο καθώς οι επιπτώσεις της πανδημίας στην αυτοκινητοβιομηχανία καθιστούν αναγκαία την επιτάχυνση της διαδικασίας εξηλεκτρισμού και μείωσης των εκπομπών ρύπων - ιδιαίτερα για την αγορά της Ευρώπης.

Ferrari SF90 Stradale

Ο Camilleri είχε δηλώσει τις αμφιβολίες του για την μετατροπή της Ferrari σε ηλεκτρική φίρμα, ενώ άσκησε κριτική στους αυστηρότερους κανονισμούς ρύπων στην Ευρώπη λέγοντας πως θα έπρεπε να λαμβάνεται υπόψην και το πόσο συχνά χρησιμοποιείται ένα κατά τα άλλα ρυπογόνο όχημα: «Αν πάρεις μια Ferrari με V12 κινητήρα που οδηγείται για 3.000 km το χρόνο, πιθανότατα θα συνεισφέρει λιγότερες εκπομπές ρύπων σε σύγκριση με ένα πολύ μικρό αυτοκίνητο που χρησιμοποιείται καθημερινά.»

Μέχρι να βρεθεί αντικαταστάτης, τη θέση του CEO της Ferrari θα αναλάβει ο πρόεδρος της ιταλικής φίρμας, John Elkann, ο οποίος δήλωσε: «Ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ferrari για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, ο Louis έδειξε αδιάλειπτη αίσθηση ευθύνης που εξασφάλισε την συνέχεια του οργανισμού μας, καθώς οδήγησε την Ferrari στο μέλλον με ένα φιλόδοξο και μακροπρόθεσμο στρατηγικό πλάνο.»

[Πηγή: Bloomberg]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube