Ο Lewis Hamilton πάει στη Ferrari και όλα αλλάζουν στην Formula 1

Ο Lewis Hamilton πάει στη Ferrari και όλα αλλάζουν στην Formula 1

H μετακίνηση του Lewis Hamilton στη Scuderia αύξησε σε λίγες ώρες τη χρηματιστηριακή αξία της Ferrari κατά €7 δισ.

Lewis Hamilton

Και ξαφνικά η Formula 1 φαίνεται να αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Ο λόγος δεν είναι άλλος από τη μεταγραφή-βόμβα που ανακοινώθηκε με το που μπήκε ο Φλεβάρης. 

Ο Lewis Hamilton εγκαταλείπει τη Mercedes με την οποία πορεύτηκε μια ζωή για να ντυθεί στα κόκκινα και να μετακομίσει στην Scuderia Ferrari. 

Η μετακίνηση του Hamilton στη Ferrari είναι βέβαιο πως θα προκαλέσει πολλαπλές καραμπόλες στο grid της Formula 1 το 2025

Λίγες μέρες πριν, η Scuderia είχε υπογράψει ένα ακριβό συμβόλαιο με τον Leclerc που σημαίνει πως από το 2025 που ο Hamilton θα μετακομίσει στη Ferrari, o Sainz θα είναι παρελθόν από το Μαρανέλο. Ο Ισπανός μάλλον θα μετακομίσει στην Audi καθώς η γερμανική φίρμα μπαίνει στην F1 με την αλλαγή των κανονισμών. 


Ο Βρετανός έχοντας επτά παγκόσμια πρωταθλήματα στην τσέπη μετακομίζει στη Ferrari με την προσδοκία να τα κάνει οκτώ και να σπάσει όλα τα ρεκόρ. Από την άλλη η Ferrari, έχοντας περάσει από σαράντα κύματα, βλέπει στο πρόσωπό του τον Μεσσία, αυτόν που (ίσως) φέρει και πάλι την Scuderia στην κορυφή της Formula 1.

Θα τα καταφέρουν; Τόσο ο Hamilton, στα 39 του χρόνια, όσο και η Ferrari τα παίζουν όλα για όλα για να σταματήσουν την κυριαρχία των ταύρων που στο πρόσωπο του Max Verstappen. 

Πόσα θα πληρώσουν οι κόκκινοι για να πάρουν τον Βρετανό στο Μαρανέλο ουδείς ξέρει, αλλά όλοι μιλάνε για την πιο ακριβή μεταγραφή που έχει γίνει ποτέ στην F1. Aς μην ξεχνάμε πως ο Hamilton είχε συμβόλαιο με τη Mercedes για το 2024 με οπσιόν ανανέωσης για το 2025, κάτι που ο Βρετανός «έσπασε». Οι φήμες λένε πως η ρήτρα φτάνει τα 100 εκατ. στερλίνες, ποσό βέβαια που δεν θα πληρώσει ο ίδιος αλλά η νέα του ομάδα.

Αν ακούγεται τρελό αυτό το ποσό να σημειώσουμε πως μόνο στη φήμη πως ο Hamilton υπέγραψε στη Ferrari, η μετοχή της στο χρηματιστήριο του Μιλάνου εκτοξεύτηκε, αυξάνοντας την χρηματιστηριακή αξία της Ferrari κατά €7 δισ. Άρα τα 100 εκατ. στερλίνες είναι ψίχουλα.

Οι φήμες που έγιναν πραγματικότητα
Όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά. Όσο και αν ήθελαν να διαψεύδουν και οι δύο πλευρές πως ήταν σε συζητήσεις, οι φήμες στα πάντοκ της F1 για την μεταγραφή του αιώνα είχαν πάρει τη μορφή χιονοστιβάδας. Το ερώτημα είναι τι ήταν αυτό που έκανε «κλικ» στον Βρετανό να πει το «ναι». Κάποιοι λένε τα χρήματα. Δεν το πιστεύουμε. Δεν έχει ανάγκη ο Hamilton για χρήματα. Δόξα ναι, την ήθελε και την θέλει. Όλοι οι αθλητές στο επίπεδό του την αποζητούν. 

Όντας σχεδόν γέννημα - θρέμα της Mercedes ουδέποτε απέκλεισε το ενδεχόμενο να πάει κάπου αλλού: «Θα έλεγα ψέματα αν έλεγα ότι ποτέ δεν σκέφτηκα να τελειώσω την καριέρα μου οπουδήποτε αλλού»,είχε πει σε παλαιότερη συνέντευξή του. «Σκεφτόμουν και παρακολουθούσα τους οδηγούς της Ferrari στις οθόνες στην πίστα και φυσικά αναρωτιέσαι πώς θα ήταν να είσαι στα κόκκινα... Αλλά μετά πηγαίνω στην ομάδα μου, στη Mercedes, και αυτό είναι το σπίτι μου. Είμαι ευτυχισμένος εκεί που βρίσκομαι». 

Γιατί λοιπόν άλλαξε γνώμη; Προσωπική μας άποψη είναι πως όλοι μα όλοι οι οδηγοί της F1 θέλουν να βρεθούν στη Scuderia. Η Ferrari είναι μύθος και θρύλος ταυτόχρονα στη Formula 1. Ποιος δεν θέλει ένα τίτλο μαζί της. 

Αν ο Hamilton τα καταφέρει θα είναι ο πρώτος μετά τον Michael Schumacher που έφερε το 2000 την κούπα στο Μαρανέλο που θα κάνει τους τιφόζι να κλάψουν από χαρά. Ταυτόχρονα θα είναι ο πρώτος οκτάκις πρωταθλητής στην ιστορία του αθλήματος, αλλά και ο μοναδικός οδηγός εκτός από τον πεντάκις πρωταθλητή Juan Manuel Fangio που θα κέρδιζε τίτλους με τρεις διαφορετικές ομάδες. Το κύρος της Ferrari πρέπει επίσης να αποτελεί πόλο έλξης για τον Hamilton.

Να θυμίσουμε πως ο Hamilton ξεκίνησε την καριέρα του στη McLaren το 2007, κέρδισε τον πρώτο του τίτλο το 2008 και εντάχθηκε στη Mercedes το 2013, με την οποία κατέκτησε έξι από τους επτά τίτλους του.

Σχολιάζοντας την αποχώρησή του ο Βρετανός δήλωσε πως «έχω περάσει καταπληκτικά 11 χρόνια με αυτή την ομάδα και είμαι πολύ περήφανος για όσα έχουμε πετύχει μαζί. Η Mercedes είναι μέρος της ζωής μου από τότε που ήμουν 13 ετών. Είναι ένα μέρος όπου μεγάλωσα, οπότε η απόφαση να φύγω ήταν μία από τις πιο δύσκολες αποφάσεις που έπρεπε να πάρω ποτέ. Αλλά η ώρα είναι κατάλληλη για μένα να κάνω αυτό το βήμα και είμαι ενθουσιασμένος που αναλαμβάνω μια νέα πρόκληση. Θα είμαι για πάντα ευγνώμων για την απίστευτη υποστήριξη της οικογένειάς μου στη Mercedes, ειδικά του Toto για τη φιλία και την ηγεσία του και θέλω να τελειώσουμε μαζί με ένα υψηλό επίπεδο. Είμαι 100% αφοσιωμένος στο να φέρω την καλύτερη δυνατή απόδοση αυτή τη σεζόν και να κάνω την τελευταία μου χρονιά με τα ασημένια βέλη».

Είναι βέβαιο πως η μεταγραφή του Ισπανού θα αλλάξει τις ισορροπίες στο πολλές ομάδες. Το ποιος θα πάει στη θέση του στη Mercedes, από πού θα φύγει κτλ θα φέρει ένα ντόμινο μεταγραφών στην F1. Kαι αν μη τι άλλο, αυτό θα αναζωπυρώσει το ενδιαφέρον όλων για την κορυφαία μορφή του μηχανοκίνητου αθλητισμού. 


 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube