O Lewis Hamilton καθαρίζει παραλίες στη Μύκονο! [video]

O Lewis Hamilton καθαρίζει παραλίες στη Μύκονο! [video]

Η δέσμευση του Lewis Hamilton για ό,τι σχετίζεται με το περιβάλλον δεν είναι νέα, αλλά ανταποκρίνεται στη φήμη του ως πρωταθλητή για έναν καθαρότερο και πιο υγιή πλανήτη.

Ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 βρίσκεται σε διακοπές εδώ σε εμάς, στη Μύκονο, και επενδύει το χρόνο του για να τονίσει ένα ζήτημα που τον καίει: Το πλαστικό σκοτώνει τον πλανήτη, όπως και η ανεύθυνη συμπεριφορά μας.

Ο Hamilton ξόδεψε δύο ώρες από τις διακοπές του στο νησί, μαζεύοντας πλαστικά, σκουπίδια και κάθε είδους απορρίμματα. Και έδειξε στους φαν του τα αποτελέσματα σε ένα video στο Instagram, ενώ παράλληλα τους παρότρυνε να το διαδώσουν, κάνοντας και εκείνοι την επένδυσή τους στο περιβάλλον.

hamilton

Η κίνηση του Hamilton μπορεί να μοιάζει επικοινωνιακή ή από άλλους να κρίνεται ως μια μικρή χειρονομία στη μεγάλη κλίμακα των πραγμάτων. Αλλά σαφώς χρειαζόμαστε προβεβλημένους ανθρώπους και πρότυπα να δίνουν τον τόνο, έτσι ώστε η κινητοποίηση όλο και περισσοτέρων να κάνει τη διαφορά. Ο Hamilton λέει ότι αυτός και η κληρονόμος της γνωστής φίρμας γυναικείας μόδας Topshop, Chloe Green, και ο αρραβωνιαστικός της, Jeremy «Hot Felon» Meeks μάζεψαν 20 σακούλες σκουπιδιών.

hamilton

«Βρίσκομαι σήμερα σε μια από τις τόσες πολλές όμορφες περιοχές του κόσμου, όταν σκοντάψαμε πάνω σε αυτό το χάος», γράφει ο Hamilton στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης, σε μια λεζάντα σε video.

«Δεν μπορούσαμε να μείνουμε άπραγοι, έπρεπε να κάνουμε κάτι. Όλοι πρέπει να δράσουμε, πρέπει να σταματήσουμε να στηρίζουμε τις εταιρείες που τυφλά πραγματοποιούν στα κέρδη τους σε βάρος του όμορφου πλανήτη μας και του περιβάλλοντός του», προσθέτοντας: «Μην αγοράζετε πλαστικό. Παρακαλούμε πάντα να ανακυκλώνετε, μπορούμε όλοι να κάνουμε τεράστια διαφορά μέσα από τις καθημερινές μας ενέργειες! Κάνε ταγκ τρεις φίλους, έτσι ώστε να μπορέσουμε να διαδώσουμε αυτό το μήνυμα εκεί έξω #environment #change».

Το μήνυμά του Hamilton είναι σαφές: Μην αγοράζετε πλαστικό, αν αυτό σημαίνει σακούλες, παιχνίδια, καλαμάκια ή μπουκάλια. Πετάξτε όλα τα σκουπίδια υπεύθυνα και ανακυκλώστε. Και ενεργείστε κάθε φορά που βρίσκεστε σε μια τέτοια κατάσταση, δίνοντας ένα χέρι βοήθειας για να καθαρίσετε την «κόπρο» που σκοτώνει τον πλανήτη μας.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube