node/32056

O Lewis Hamilton καθαρίζει παραλίες στη Μύκονο! [video]

Η δέσμευση του Lewis Hamilton για ό,τι σχετίζεται με το περιβάλλον δεν είναι νέα, αλλά ανταποκρίνεται στη φήμη του ως πρωταθλητή για έναν καθαρότερο και πιο υγιή πλανήτη.

Ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 βρίσκεται σε διακοπές εδώ σε εμάς, στη Μύκονο, και επενδύει το χρόνο του για να τονίσει ένα ζήτημα που τον καίει: Το πλαστικό σκοτώνει τον πλανήτη, όπως και η ανεύθυνη συμπεριφορά μας.

Ο Hamilton ξόδεψε δύο ώρες από τις διακοπές του στο νησί, μαζεύοντας πλαστικά, σκουπίδια και κάθε είδους απορρίμματα. Και έδειξε στους φαν του τα αποτελέσματα σε ένα video στο Instagram, ενώ παράλληλα τους παρότρυνε να το διαδώσουν, κάνοντας και εκείνοι την επένδυσή τους στο περιβάλλον.

hamilton

Η κίνηση του Hamilton μπορεί να μοιάζει επικοινωνιακή ή από άλλους να κρίνεται ως μια μικρή χειρονομία στη μεγάλη κλίμακα των πραγμάτων. Αλλά σαφώς χρειαζόμαστε προβεβλημένους ανθρώπους και πρότυπα να δίνουν τον τόνο, έτσι ώστε η κινητοποίηση όλο και περισσοτέρων να κάνει τη διαφορά. Ο Hamilton λέει ότι αυτός και η κληρονόμος της γνωστής φίρμας γυναικείας μόδας Topshop, Chloe Green, και ο αρραβωνιαστικός της, Jeremy «Hot Felon» Meeks μάζεψαν 20 σακούλες σκουπιδιών.

hamilton

«Βρίσκομαι σήμερα σε μια από τις τόσες πολλές όμορφες περιοχές του κόσμου, όταν σκοντάψαμε πάνω σε αυτό το χάος», γράφει ο Hamilton στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης, σε μια λεζάντα σε video.

«Δεν μπορούσαμε να μείνουμε άπραγοι, έπρεπε να κάνουμε κάτι. Όλοι πρέπει να δράσουμε, πρέπει να σταματήσουμε να στηρίζουμε τις εταιρείες που τυφλά πραγματοποιούν στα κέρδη τους σε βάρος του όμορφου πλανήτη μας και του περιβάλλοντός του», προσθέτοντας: «Μην αγοράζετε πλαστικό. Παρακαλούμε πάντα να ανακυκλώνετε, μπορούμε όλοι να κάνουμε τεράστια διαφορά μέσα από τις καθημερινές μας ενέργειες! Κάνε ταγκ τρεις φίλους, έτσι ώστε να μπορέσουμε να διαδώσουμε αυτό το μήνυμα εκεί έξω #environment #change».

Το μήνυμά του Hamilton είναι σαφές: Μην αγοράζετε πλαστικό, αν αυτό σημαίνει σακούλες, παιχνίδια, καλαμάκια ή μπουκάλια. Πετάξτε όλα τα σκουπίδια υπεύθυνα και ανακυκλώστε. Και ενεργείστε κάθε φορά που βρίσκεστε σε μια τέτοια κατάσταση, δίνοντας ένα χέρι βοήθειας για να καθαρίσετε την «κόπρο» που σκοτώνει τον πλανήτη μας.

 

node/39944
Volkswagen ID.4 concept

VW: Πρόβλεψη πώλησης 500.000 ID.4 μέχρι το 2025

Επικεφαλής της παγκόσμιας ηλεκτρικής επίθεσης του γερμανικού ομίλου, το VW ID.4, το επερχόμενο ηλεκτρικό SUV, αναμένεται να αντιπροσωπεύει το ένα τρίτο του όγκου παραγωγής του κατασκευαστή.

Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2020 | Επικοινωνία

VW: Πρόβλεψη πώλησης 500.000 ID.4 μέχρι το 2025

Το ID.3 μόλις ντεμπουτάρισε στις εκθέσεις των αντιπροσωπειών, αλλά η Volkswagen βρίσκεται ήδη στο επόμενο βήμα. Σχεδιασμένο πάνω στην ίδια πλατφόρμα με το κόμπακτ EV της φίρμας, το Volkswagen ID.4 έρχεται να τοποθετηθεί σε μια πολύ πιο δημοφιλή κατηγορία, αυτή των κόμπακτ SUV. Ένα μοντέλο που το Wolfsburg τοποθετεί ως την ναυαρχίδα της παγκόσμιας επίθεσης όλου του ομίλου.

Πρέπει να ειπωθεί ότι το ID.4 θα είναι το πρώτο μοντέλο της φίρμας που θα κυκλοφορήσει ταυτόχρονα σε πολλές ηπείρους. Ενώ λοιπόν το Volkswagen ID.3 περιορίζεται μόνο στην ευρωπαϊκή αγορά, το ID.4 θα είναι επίσης διαθέσιμο στην Κίνα και στις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Η Volkswagen θέλει να γίνει ηγέτης στην παγκόσμια αγορά ηλεκτρικής κινητικότητας -αλλά αυτό είναι κάτι που δεν θα συμβεί από μόνο του. Η Volkswagen θα επενδύσει περίπου 11 δισεκατομμύρια ευρώ έως το 2024. Και ως ένα κόμπακτ SUV, το ID.4 έχει τις καλύτερες προϋποθέσεις για μεγάλη επιτυχία σε όλες τις σημαντικές αγορές», δήλωσε ο Ralf Brandstätter, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της φίρμας.

Volkswagen ID.4

Μέχρι το 2025, η Volkswagen έχει θέσει στόχο την παραγωγή 1,5 εκατ. ηλεκτρικών αυτοκινήτων κάθε χρόνο. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της VW, το ID.4 θα αντιπροσωπεύει το ένα τρίτο του παραπάνω όγκου παραγωγής ή 500.000 αυτοκίνητα ετησίως.

Με λανσάρισμα το 2021, το ηλεκτρικό SUV της Volkswagen θα υιοθετήσει τη φιλοσοφία άλλων EV που έχουν σχεδιαστεί με βάση την σπονδυλωτή πλατφόρμα MEB, προσφέροντας διαφορετικά ηλεκτρομοτέρ και διαμορφώσεις μπαταρίας. Η επίσημη παρουσίαση του ID.4 θα πραγματοποιηθεί στις 23 Σεπτεμβρίου.

node/39928
Kia EV model-program

Kia: Λανσάρισμα επτά νέων EV

To μεγάλο πρόγραμμα εξηλεκτρισμού της Kia περιλαμβάνει το λανσάρισμα επτά ολοκαίνουργιων μοντέλων μέχρι το 2027, με πρεμιέρα ένα crossover το 2021.

Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2020 | Επικοινωνία

Kia: Λανσάρισμα επτά νέων EV

Η Kia αποσαφηνίζει τη στρατηγική της όσον αφορά τα ηλεκτρικά οχήματα. Για να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση, αλλά και για να αποτελέσει μέρος των ηγετών της αγοράς, η κορεατική φίρμα θα λανσάρει επτά νέα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα έως το 2027.

Η Kia προσώρας διαθέτει ηλεκτρικές εκδόσεις των Soul και Niro, αλλά το 2021 προγραμματίζει να λανσάρει το πρώτο της μοντέλο, αποκλειστικά με ηλεκτρικό σύστημα κίνησης, πάνω στη νέα αρχιτεκτονική e-GMP -Electric-Global Modular Platform. Σύμφωνα με την κωδική περιγραφή «CV», θα πρόκειται για ένα υβριδικό μοντέλο όσον αφορά την τοποθέτησή του στην αγορά, μεταξύ μπερλίνας και SUV. Αυτοκίνητο που αναμένεται επίσης να λανσάρει τη νέα σχεδιαστική γλώσσα της Kia.

Kia EV model-program

Ύστερα από το «CV», θα ακολουθήσουν έξι ακόμη μοντέλα, για τα οποία η Kia δεν δίνει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πρόγραμμά της. Αρκέστηκε απλώς να διευκρινίσει ότι θα καλύπτουν διαφορετικές κατηγορίες, από ένα EV που θα ανταποκρίνεται στις αστικές μετακινήσεις μέχρι ένα EV ικανό να διανύει μεγάλες αποστάσεις. Η φωτογραφία-teaser μας αφήνει να μαντέψουμε το γενικό σουλούπι του SUV… αλλά και ένα μοντέλο που μοιάζει σπορ.

Η Kia έχει θέσει έναν φιλόδοξο στόχο για το τέλος αυτής της δεκαετίας: Να επιτύχει το ένα τέταρτο των παγκόσμιων πωλήσεών της να αφορά τα ηλεκτρικά μοντέλα της. Σε αγορές όπου η ηλεκτρική κινητικότητα έχει ήδη ξεκινήσει καλά, όπως η Ευρώπη, η Kia μάλιστα στοχεύει να πιάσει το 20% από το 2025. Για να υποστηρίξει την αύξηση των πωλήσεων της σε EV, η Kia θα επιταχύνει την εγκατάσταση σταθμών φόρτισης, προσβάσιμους στους πελάτες της.