O Lewis Hamilton χρίστηκε ιππότης

O Lewis Hamilton χρίστηκε ιππότης

O Lewis Hamilton είναι ο τέταρτος οδηγός της Formula 1 που τιμάται με αυτόν τον τίτλο και ο πρώτος εν ενεργεία.

Ο Lewis Hamilton τιμήθηκε με τον τίτλο του ιππότη και έγινε Sir για τις υπηρεσίες του στον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Είναι ο πρώτος οδηγός της Formula 1 που έλαβε αυτόν τον τίτλο ενώ εξακολουθεί να αγωνίζεται.

Στο παρελθόν άλλοι τρεις οδηγοί της Formula 1 έχουν τιμηθεί με τον τίτλο του «Ιππότη», αλλά πολύ μετά αφότου αποσύρθηκαν από την ενεργό δράση. Αυτοί ήταν ο Sir Jack Brabham το 1978, ο Sir Stirling Moss το 2000 και ο Sir Jackie Stewart το 2001.

Ο Lewis Hamilton έλαβε τον τίτλο του «Ιππότη» από τον πρίγκιπα Κάρολο σε μια ειδική τελετή στο Κάστρο του Ουίνδσορ.

Lewis Hamilton
O Sir Hamilton ποζάρει με τη μητέρα του, Carmen Larbalestier, ύστερα από την απονομή του τίτλου.

Ο Lewis Hamilton έχασε την ευκαιρία να κατακτήσει τον όγδοο παγκόσμιο τίτλο του στον τελευταίο γύρο του τελευταίου αγώνα της χρονιάς, ύστερα από έναν αγώνα που έχει διχάσει τους φίλους του σπορ, από τον Max Verstappen. Ωστόσο, η Mercedes κέρδισε τον όγδοο συνεχόμενο τίτλο του πρωταθλήματος κατασκευαστών, σημειώνοντας ρεκόρ διαδοχικών τίτλων.

Ο Lewis Hamilton ξεκίνησε την καριέρα του στη Formula 1 το 2007, με την ομάδα της McLaren. Κέρδισε τον πρώτο του τίτλο ένα χρόνο αργότερα στη Βραζιλία. Το 2013 εντάχθηκε στην ομάδα της Mercedes με την οποία κατάκτησε έξι παγκόσμια πρωταθλήματα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube