Ο Latvala γίνεται ο οδηγός με τις περισσότερες συμμετοχές στο WRC

Ο Latvala γίνεται ο οδηγός με τις περισσότερες συμμετοχές στο WRC

Στον αγώνα της Σουηδίας συμπληρώνει 197 εκκινήσεις στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Ο Jari-Matti Latvala όταν θα πάρει εκκίνηση στο ράλι της Σουηδίας θα γίνει ο οδηγός με τις περισσότερες συμμετοχές στο WRC έχοντας 197 αγώνες στο ενεργητικό του.
Ο Φιλανδός οδηγός έχει μάλιστα εκεί άλλο ένα ρεκόρ όταν έγινε ο νεότερος οδηγός που κέρδισε τον αγώνα το 2008 όντας 22 ετών και 313 ημερών.

Είναι μεγάλη τιμή για εμένα, είπε. Ξεκίνησα πολύ νέος και στόχος μου ήταν πάντα να κερδίσω ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα, κάτι που μέχρι σήμερα όμως δεν έχω καταφέρει. Ωστόσο το να σπάω ένα ρεκόρ στη Σουηδία είναι ορόσημο για εμένα, αφού εδώ πραγματοποίησα την πρώτη μου νίκη, είπε ο 33χρονος οδηγός της Toyota. Ο Latvala με τον Anttila στο δεξί μπάκετ (συμπλήρωσε πέρυσι 200 συμμετοχές) κέρδισαν για τελευταία φορά στη Σουηδία το 2017. «Η Σουηδία είναι το αγαπημένο μου ράλι, μου αρέσουν πάρα πολύ οι συνθήκες που επικρατούν σε αυτόν τον αγώνα και θα προσπαθήσω και φέτος να δώσω τα πάντα για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα«, είπε.

Ως επικρατέστερους για τη νίκη στον φετινό αγώνα έδειξε τον ομόσταυλό του Ott Tänak και τον νικητή του 2018 Thierry Neuville, αλλά επεσήμανε πως ο συμπατριώτης  του Teemu Suninen δεν πρέπει να θεωρείται αμελητέα ποσότητα

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube