Ο «καπατζές» της BMW σε Lego;

Ο «καπατζές» της BMW σε Lego;

Το πρωτότυπο αυτοκίνητο που στήριξε την BMW μεταπολεμικά στα πόδια της επέλεξε αυτή τη φορά η Lego για να εξετάσει αν θα εμπλουτίσει την γκάμα της.

Την BMW Isetta την έχουμε ακούσει ως «αυγό» για το σχήμα της, την έχουμε ακούσει ως «καπατζέ» για την πόρτα της. Και το πρώτο όχι χωρίς έρεισμα, καθώς το αυτοκίνητο σχεδιάστηκε αρχικά για την Iso από τον μηχανικό Ermenegildo Petri και ήταν εμπνευσμένο από το «l’ œf à roulettes» (αυγό με καρούλια), μια σπουδή του Le Corbusier για τους δρόμους των μελλοντικών πόλεων.

Και παρόλο που η στρογγυλή φόρμα της θα μπορούσε να υποθέσει κάποιος που δεν βολεύει για να δημιουργηθεί με τουβλάκια, η Lego το έθεσε σε διαβούλευση. Και το λέμε, διότι πολλοί έχουν την εντύπωση ότι δανέζικη εταιρεία μπορεί να αποδώσει με ακρίβεια είτε σε μεγάλα μοντέλα Lego είτε μοντέλα με κυβικές φόρμες.

Lego BMW Isetta

Η απάντηση είναι λοιπόν «όχι», καθώς οι Δανοί επέλεξαν να «ρωτήσουν» αν θα δρομολογήσουν σε βιομηχανικό τιράζ την BMW Isetta που αναπαρήγαγε ένα φαν με την ελπίδα να τη δει να λανσάρεται εμπορικά από τη Lego.

Σύμφωνα με το τεχνικό δελτίο της μινιατούρας, η BMW Isetta σε Lego έχει μήκος 22 πόντους, πλάτος 13,2 και ύψος 12,8 πόντους. Αναλογίες που της επιτρέπουν να αποτελέσει μπιμπελό πάνω σε ένα γραφείο. Οι φαν του είδους θα πρέπει να συναρμολογήσουν 851 κομμάτια για να αποδώσουν το πλήρες σχήμα της. Η αντιγραφή είναι πιστότατη, με την πόρτα να περιλαμβάνει το τιμόνι καθώς και την κολόνα του, το χρώμα της είναι το κλασικό γαλάζιο της εποχής, ενώ μια σχάρα αποσκευών και μια καφέ βαλίτσα δίνουν ακόμα μια πραγματική διάσταση του αυτοκινήτου για την εποχή.

Lego BMW Isetta

Σχεδόν 1.950 χρήστες του web υποστηρίζουν μέχρι στιγμής το πρότζεκτ της BMW Isetta στη σελίδα Lego Ideas. Θα χρειαστούν επιπλέον 8.050 υποστηρικτές εντός 563 ημερών για να πάρει ο «καπατζές» του Μονάχου μια θέση στον επίσημο κατάλογο του κατασκευαστή. Ακόμη κάθεστε;

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube