O Jorge Lorenzo στη Honda!

O Jorge Lorenzo στη Honda!

Υπέγραψε για δύο χρόνια στην εργοστασιακή ομάδα, δίπλα στον Marquez. Τη θέση του στην Ducati θα πάρει ο Petrucci.

Ο Lorenzo θα πάρει από το 2019 τη θέση του Dani Pedrosa κι έτσι η Repsol Honda θα έχει μια dream-team με τους παγκόσμιους πρωταθλητές MotoGP των 6 τελευταίων χρόνων.

Ο Lorenzo είχε αγωνιστεί με μοτοσικλέτα Honda 250cc το 2005, στην πρώτη του χρονιά στην κατηγορία, όπου είχε έρθει τελικά 5ος στη βαθμολογία.

Αφού προήχθη στην κορυφαία κατηγορία MotoGP το 2008, ο Lorenzo πέρασε 9 χρόνια στην εργοστασιακή ομάδα της Yamaha, παίρνοντας τρεις παγκόσμιους τίτλους, το 2010, 2012 και 2015.

Πέρσι μεταγράφηκε στην Ducati, αλλά δυσκολεύτηκε με την Demosedici, δεν είχε τα αναμενόμενα αποτελέσματα και η πρώτη του νίκη ήρθε μόλις την περασμένη Κυριακή, στο Ιταλικό GP, στο Mugello.
 
Πριν τη νίκη αυτή είχε πολύ απογοητευτικά αποτελέσματα το 2018, οπότε είναι τώρα μόλις 10ος στη βαθμολογία, 54 βαθμούς πίσω από τον πρώτο, τον μελλοντικό team-mate του, Marc Marquez.

«Aπό το 2019, ο Lorenzo θα γίνει team-mate του τέσσερις φορές παγκόσμιου πρωταθλητή MotoGP, Marc Marquez. Δύο μεγάλοι πρωταθλητές με τεράστιο ταλέντο και υψηλές προσδοκίες που θα δημιουργήσουν μια ισχυρότερη ομάδα και θα συμβάλουν στην εξέλιξη του HRC», έγραφε η σύντομη ανακοίνωση της Honda.

Η συμφωνία του Lorenzo αφήνει ελεύθερες τρείς μόνο θέσεις σε εργοστασιακές ομάδες για το 2019-2020: Η Suzuki, που κυνηγούσε τον Lorenzo πριν λίγο καιρό, είναι έτοιμη να υπογράψει συμβόλαιο με τον νεαρό «ρούκι» της Moto2, Joan Mir για να αντικαταστήσει τον Andrea Iannone που λέγεται ότι θα πάρει τη θέση του Scott Redding στην Aprilia. 

Όσο για την Ducati, θα αναβαθμίσει τον Danilo Petrucci (φωτ. κάτω) από την ομάδα της Pramac στην εργοστασιακή, για να αντικαταστήσει τον Lorenzo.

Danilo Petrucci

Λέγεται πως πρόκειται για προσωπική απόφαση του CEO της εταιρείας, Claudio Domenicali, καθώς η οψιόν για την εξασφάλιση του Petrucci έληγε μέσα στον Ιούνιο. Άλλα στελέχη της εταιρείας ήθελαν να παραμείνει ο Lorenzo.

Έτσι, ο άλλος υποψήφιος για τη θέση, ο Jack Miller, θα παραμείνει στην Pramac και θα αγωνίζεται μαζί με τον Francesco Bagnaia, που θα προαχθεί από τη Moto2.

O Lorenzo είχε ήδη δηλώσει επίσημα, μετά τη νίκη στο Mugello, ότι η σχέση του με την Ducati έχει τελειώσει: «Η ιστορία μου με την Ducati τελείωσε, είναι θέμα αυτοεκτίμησης», είπε ο Ισπανός. «Το μέλλον μου έχει ήδη αποφασιστεί και αυτό το αποτέλεσμα δεν θα το αλλάξει. Ένα κομμάτι μου νιώθει λύπη επειδή ξέρω ότι με αυτή τη μοτοσικλέτα θα μπορούσα να διεκδικήσω τον παγκόσμιο τίτλο, που ήταν και ο λόγος για τον οποίο ήρθα εδώ. Τώρα είναι πολύ αργά. Δεν μπορεί να γίνει τίποτε.

«Έλεγα συνεχώς στους ανθρώπους μέσα στην ομάδα να πιστέψουν σε μένα, να φέρουν αυτά που ζητούσα. Το έκαναν, αλλά πολύ αργά.

«Έχω την εντύπωση ότι ο Gigi [Dall'Ignia, ο τεχνικός διευθυντής], ο Paolo [Ciabatti, o αγωνιστικός διευθυντής] και ο Davide [Tardozzi, o team-manager] ήθελαν να μείνω. Αλλά δεν κρατάω κακία».

Τα σχέδια του Lorenzo για μια «δορυφορική» ομάδα με μοτοσικλέτα της Yamaha και υποστήριξη από την Petronas, φυσικά ναυάγησαν, αλλά μπορεί να υλοποιηθούν από τον Pedrosa.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube