«O Hamilton θα πάει στη Ferrari»

«O Hamilton θα πάει στη Ferrari»

Γιατί ο Jacques Villeneuve δηλώνει βέβαιος ότι ο Lewis θέλει στο αποκορύφωμα της καριέρας του να τρέξει με τη Scuderia.

O παγκόσμιος πρωταθλητής της F1 του 1997, ο Jacques Villeneuve δηλώνει πεπεισμένος ότι ο  Lewis Hamilton θα πάει στη Ferrari όταν λήξει (του χρόνου) το συμβόλαιό του με τη Mercedes.
Μάλιστα, σε ανύποπτο χρόνο, και πριν ο Hamilton πανηγυρίσει τον έκτο του τίτλο, ο Toto Wolff είχε πει ότι θεωρεί πολύ φυσικό ο Βρετανός να θέλει να πάει στη Scuderia καθώς η Ferrari είναι η πιο σημαντική μάρκα στη Formula 1.
Σε δηλώσεις του στο Sky Italia ο Villeneuve είπε ότι ο Hamilton κυνηγά όλα τα ρεκόρ, μπορεί να έχει ακόμη περισσότερες επιτυχίες στην F1 και ότι η μετάβασή του στη Ferrari θα σηματοδοτήσει το αποκορύφωμα της καριέρας του.

Ωστόσο ο Καναδός είπε πως δεν μπορούμε να συγκρίνουμε τον Hamilton με τον Schumacher και τον Fangio.
«Νομίζω ότι οι περισσότερες από αυτές τις συγκρίσεις είναι ανόητες», είπε. «Ο Schumacher και ο Hamilton κέρδισαν το μεγαλύτερο μέρος των τίτλων τους επειδή ήταν στο καλύτερο αυτοκίνητο. Βάλτε τον σε ένα μεσαίο αυτοκίνητο και θα σταματά να κερδίζει», είπε.
Παρόλα αυτά υπογράμμισε ότι είναι στα χαρακτηριστικά ενός κορυφαίου οδηγού να μπορεί να επιλέγει και ένα κορυφαίο αυτοκίνητο. Είναι μέρος της επιτυχίας του και αυτό. Ο Fangio, ο Senna και ο Prost,  όλοι οδήγησαν τα καλύτερα αυτοκίνητα της εποχής τους, πρόσθεσε ο Villeneuve.

Τα σενάρια για μετακίνηση του Hamilton στη Ferrari δεν είναι κάτι που ακούγεται για πρώτη φορά. Ήδη από πέρυσι έχουν αρχίσει να γράφονται διάφορα σχετικά με το τι θα κάνει ο Βρετανός όταν λήξει το συμβόλαιό του με τη Mercedes, δεδομένου ότι είναι ακόμη «διψασμένος» για νίκες και διακρίσεις και δεν δείχνει στο ελάχιστο να θέλει να κρεμάσει τα γάντια του.
Υπομονή λοιπόν ένα ακόμη χρόνο για να δούμε αν ο «εξάκις» γίνει «επτάκις» και στη συνέχεια για το τι θα θελήσει να κάνει.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube