O Esapekka Lappi στην M-Sport Ford

O Esapekka Lappi στην M-Sport Ford

Μετά την απόσυρση της Citroen, ο Φιλανδός βρήκε θέση στη βρετανική ομάδα, μαζί με τους Teemu Suninen και Gus Greensmith.

O Lappi κι ο Suninen θα αγωνιστούν και στα 13 ράλι του φετινού WRC, ενώ ο Greensmith θα πάρει μέρος σε 9 αγώνες με Ford Fiesta WRC.

H επίσημη ανακοίνωση της σύνθεσης και του προγράμματος της ομάδας θα γίνει στην εκδήλωση Autosport International, την επόμενη εβδομάδα.

Ο Lappi κέρδισε τον πρώτο του τίτλο στα ράλι –το Πρωτάθλημα Φιλανδίας– το 2012 με ένα Fiesta F2000 προετοιμασμένο από την M-Sport.

Lappi_Ford_2012

Στη συνέχεια ηγήθηκε του προγράμματος R5 της Skoda, κερδίζοντας τον παγκόσμιο τίτλο WRC2 το 2016, πριν πάει στην ομάδα WRC της Toyota, με την οποία κέρδισε το Ράλι Φιλανδίας το 2017. Το 2019 μεταγράφηκε στη Citroen, δίπλα στον Sebastien Ogier, και ανέβηκε τρεις φορές στο βάθρο για να πάρει τελικά τη 10η θέση στο πρωτάθλημα.

Ο Lappi καταλαμβάνει την τελευταία διαθέσιμη θέση για το 2020 σε εργοστασιακή ομάδα του WRC, αντικαθιστώντας στην M-Sport τον Elfyn Evans που πήγε στην Toyota μαζί με τον Ogier και τον Kalle Rovenpera.

«Πραγματικά ανυπομονώ γι’ αυτή την καινούργια περιπέτεια και περιμένω με ενθουσιασμό να δω τι μπορούμε να πετύχουμε», δήλωσε ο Lappi.

«Η M-Sport Ford έχει αληθινό πάθος για τα ράλι και υπήρχαν πολλοί ταλαντούχοι οδηγοί διαθέσιμοι γι’ αυτό το μπάκετ. Οπότε είμαι πολύ χαρούμενος που εμπιστεύτηκαν εμάς, δίνοντας σε εμένα και τον Janne (Ferm) την ευκαιρία να δείξουμε τι μπορούμε να κάνουμε το 2020.

«Ξεκινάμε τις δοκιμές αυτή την εβδομάδα και ανυπομονώ να ανακαλύψω το Fiesta. Την τελευταία φορά που οδήγησα Ford είχαμε πολλές επιτυχίες και θα ήταν ωραίο να δούμε αυτό να συνεχίζεται και φέτος. Δεν βλέπω την ώρα να ξεκινήσουμε κι ελπίζω να πιέσουμε για κάποια δυνατά αποτελέσματα».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube