Ο επικεφαλής σχεδιαστής της Williams, Ed Wood, αποχώρησε από την ομάδα

Ο επικεφαλής σχεδιαστής της Williams, Ed Wood, αποχώρησε από την ομάδα

Για προσωπικούς λόγους, λέει η ομάδα, μετά από 12 χρόνια στη συγκεκριμένη θέση.

Ο Ed Wood, επικεφαλής σχεδιαστής της Williams αποφάσισε να αποχωρήσει από την ομάδα μετά από δωδεκαετή θητεία στη συγκεκριμένη θέση στην ομάδα. 
Με μια δήλωση της στο Autosport, η ομάδα είπε ότι η αποχώρηση του Wood ήταν δική του απόφασή του, η οποία λήφθηκε «για προσωπικούς λόγους».

Ο 50χρονος Wood είχε θητεύσει στη Ferrari και στη Renault πριν να ενταχθεί στο δυναμικό της Williams το 2006. Παλαιότερα ήταν επικεφαλής σχεδιαστής στην Prodrive για το πρόγραμμα Subaru World Rally Championship.

«Ως επικεφαλής σχεδιαστής, ο Ed έχει συμβάλει με πολλές επιτυχίες για την ομάδα, συμπεριλαμβανομένων των FW36 και FW37 που εξασφάλισαν την τρίτη θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών το 2014 και το 2015, αντίστοιχα», δήλωσε εκπρόσωπος της ομάδας και συμπλήρωσε: «Η ομάδα θα ήθελε να εκφράσει την ευγνωμοσύνη της στον Ed για τη σκληρή δουλειά του τα τελευταία 12 χρόνια. Η εμπειρία, οι ικανότητές του αλλά και το πάθος του ήταν ένα τεράστιο πλεονέκτημα για τη Williams».

Η αποχώρηση του Wood εντάσσεται στο πλαίσιο μιας προσπάθειας ανανέωσης στελεχιακού δυναμικού της ομάδας στο πλαίσιο της οποίας, η βρετανική ομάδα πήρε τον Paddy Lowe από τη Mercedes ως επικεφαλής τεχνικού τμήματος, τον Dirk de Beer της Ferrari ως επικεφαλής του αεροδυναμικού σχεδιασμού, καθώς και του Doug McKiernan της McLaren, στη θέση του αρχιμηχανικού. 

Η Williams είχε ένα δύσκολο ξεκίνημα φέτος με την FW41 το 2018 να βρίσκεται στην τελευταία θέση στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών με τέσσερις μόλις βαθμούς.

Η αποχώρηση του Wood είναι η τρίτη σημαντική αποχώρηση μέσα στη χρονιά. Είχε προηγηθεί αυτή του Tim Goss από τη McLaren Tim Goss και του τεχνικού διευθυντή της Sauber, Jorg Zander.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube