Ο Daniel Ricciardo υπέγραψε πολυετές συμβόλαιο με τη McLaren

Ο Daniel Ricciardo υπέγραψε πολυετές συμβόλαιο με τη McLaren

Το "χαμογελαστό παιδί" από την Αυστραλία κάνει το επόμενο βήμα στην καριέρα του μετά από 2 χρόνια στη Renault.

Μετά από την αποχώρηση του Carlos Sainz με προορισμό τη Scuderia Ferrari, η McLaren ανακοίνωσε πως υπέγραψε πολυετές συμβόλαιο με τον Daniel Ricciardo που θα ντυθεί στα χρώματα της από το 2021, με teammate του τον Βρετανό Lando Norris.

Ο 30χρονος πλέον Ricciardo έκανε το ντεμπούτο του στην Formula 1 το 2011 με την ομάδα της HRT, ενώ πολύ γρήγορα μεταφέρθηκε στην Torro Rosso όπου παρέμεινε για τις σεζόν 2012 και 2013. Το μεγάλο βήμα στην καριέρα του έγινε το 2014 όταν αντικατέστησε τον Mark Webber στην ομάδα της Red Bull. Μεταξύ 2014 και 2018 σημείωσε 7 νίκες σε Grand Prix με τα μονοθέσια της Red Bull, ενώ ήρθε τρίτος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος για δύο σεζόν. Για τις σεζόν 2019 και 2020, ο Αυστραλός οδηγός μετακόμισε στην ομάδα της Renault, όμως το μη ανταγωνιστικό μονοθέσιο δεν του επέτρεψε να επανέλθει στο πόντιουμ (το καλύτερο αποτέλεσμα που είχε με Renault ήταν η τέταρτη θέση σε Grand Prix).

Τα τελευταία χρόνια η McLaren δεν έχει καταφέρει να απειλήσει τις Mercedes-Benz, Ferrari και Red Bull με τις επιδόσεις των μονοθεσίων της. Παρόλα αυτά, το 2021 είναι μια ελπιδοφόρα χρονιά καθώς πέρα από την έλευση του Ricciardo η McLaren θα προμηθεύεται πλέον κινητήρες από την Mercedes.

Ο Andreas Seidl, επικεφαλής της αγωνιστικής ομάδας της McLaren, δήλωσε πως ο Daniel Ricciardo έχει αποδείξει πως κερδίζει αγώνες, ενώ η εμπειρία, η αφοσίωση και η ενέργειά του θα είναι πολύτιμες στην προσπάθεια της McLaren να επιστρέψει στις πρώτες θέσεις της κατάταξης. Όσο για τον Carlos Sainz που αποχωρεί, δήλωσε πως είναι πραγματικός επαγγελματίας, η συνεργασία μαζί του ήταν και παραμένει πολύ ευχάριστη, και πως του εύχονται τα καλύτερα για τη συνέχιση της καριέρας του.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube