Ο Dani Pedrosa αποσύρεται από την ενεργό δράση

Ο Dani Pedrosa αποσύρεται από την ενεργό δράση

Ο Καταλανός πρωταγωνιστής των MotoGP θα αποσυρθεί στο τέλος της αγωνιστικής χρονιάς.

Ο εργοστασιακός αναβάτης της Honda ανακοίνωσε ότι θα αποσυρθεί από τους κορυφαίους αγώνες μοτοσικλέτας σε μια ειδική συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε πριν από το Γερμανικό Grand Prix στο Sachsenring, αυτό το σαββατοκύριακο.

Ο Pedrosa, που θα κλείσει τα 33 το Σεπτέμβρη, ανήκε στην εργοστασιακή ομάδα της Honda από το 2006, αλλά έμεινε χωρίς ομάδα για το 2019 αφού η Repsol Honda υπέγραψε συμβόλαιο με τον Jorge Lorenzo.

Καθώς δεν απέμεναν θέσεις σε άλλη εργοστασιακή ομάδα, η καλύτερη επιλογή για τον Pedrosa θα ήταν η νέα «δορυφορική» ομάδα της Yamaha, η SIC Racing Team, που ανήκει στην πίστα της Sepang και λέγεται ότι θα έχει την υποστήριξη της Petronas. 

Η SIC μάλλον θα τον ήθελε, όμως ο Pedrosa ανακοίνωσε ότι θα τερματίσει την καριέρα του στα MotoGP, έχοντας οδηγήσει αποκλειστικά μοτοσικλέτες της Honda από το ντεμπούτο του στους αγώνες Grand Prix, το 2001.

«Αυτή είναι μια απόφαση που τη σκεφτόμουν για πολύ καιρό», δήλωσε ο Pedrosa. «Είναι μια πολύ, πολύ δύσκολη απόφαση διότι είναι το σπορ που λατρεύω. Όμως, παρότι έχω καλές ευκαιρίες για να συνεχίσω, νιώθω ότι δεν ζω τους αγώνες με την ίδια ένταση όπως πριν κι έχω τώρα διαφορετικές προτεραιότητες στη ζωή μου.

«Θα ήθελα να εκφράσω το πόσο τυχερός αισθάνομαι που είχα αυτή την εμπειρία, αυτή την ευκαιρία στη ζωή μου. Μπορώ να πω ότι πέτυχα πολύ περισσότερα απ’ όσα περίμενα και είμαι πολύ, πολύ περήφανος για όλα όσα έκανα στο σπορ.

«Υλοποίησα το όνειρό μου να γίνω αναβάτης αγώνων και αυτό ήταν κάτι που πραγματικά δεν περίμενα όταν ήμουν παιδί κι έβλεπα στην τηλεόραση όλους τους αναβάτες στο παγκόσμιο πρωτάθλημα».

Αφού πήρε τον παγκόσμιο τίτλο στα 125 κυβικά το 2003 και δύο στη σειρά τίτλους στα 250 κυβικά τις δύο επόμενες χρονιές, ο μικροσκοπικός Ισπανός (1,58 m) ήταν μόνιμος πρωταγωνιστής στην κορυφαία κατηγορία MotoGP, παρά τους συχνούς τραυματισμούς του, κάποιοι από τους οποίους απείλησαν να βάλουν πρόωρο τέλος στην καριέρα του.

Μέχρι στιγμής έχει πάρει 32 νίκες και 112 βάθρα στην κορυφαία κατηγορία, αλλά δεν κατάφερε να πάρει και τον τίτλο, τερματίζοντας δεύτερος σε τρεις περιπτώσεις: το 2007 πίσω από τον Casey Stoner, και το 2010 και 2012 πίσω από τον Jorge Lorenzo.

Pedrosa Lorenzo 2012

H τελευταία ευκαιρία του ήταν το 2013, όμως έχασε τη βαθμολογική πρωτοπορία αφού έσπασε την κλείδα του στη Γερμανία και κατέληξε 3ος στο πρωτάθλημα, το οποίο κατέκτησε ο «ρούκι» team-mate του, Marc Marquez.

Η φετινή χρονιά είναι η χειρότερη στην καριέρα του Pedrosa, καθώς μετά από 8 αγώνες είναι μόλις 12ος στη βαθμολογία χωρίς να έχει ανέβει στο βάθρο.

Παρότι φαίνεται ότι θα αποχωρήσει από το σπορ χωρίς τίτλο στα MotoGP, o Pedrosa ήταν πολύτιμος για τη Honda αφού συνέβαλε αποφασιστικά στο να κερδίσει η φίρμα επτά παγκόσμια πρωταθλήματα και η ομάδα της Repsol άλλα έξι.

Η απόφαση του Pedrosa να αποσυρθεί θα δώσει ώθηση στην καριέρα άλλων αναβατών, καθώς η SIC Racing αναζητά δεύτερο αναβάτη δίπλα στον Franco Morbidelli, που αναμένεται να υπογράψει. Τα ονόματα που ακούγονται περισσότερο είναι αυτά του Alvaro Bautista και του 19χρονου Γάλλου πρωταγωνιστή της Moto2, Fabio Quartararo.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube