Ο Bottas παραμένει στη Mercedes F1 το 2020

Ο Bottas παραμένει στη Mercedes F1 το 2020

Ο Valtteri Bottas επελέγη τελικά αντί του Esteban Ocon, που φημολογείται ότι θα πάει στη Renault ή στη Haas.

Ο επικεφαλής της Mercedes F1, Toto Wolff, είχε πει ότι η απόφαση για τον team-mate του Lewis Hamilton το 2020 θα παιρνόταν κατά τη διάρκεια του θερινού διαλείμματος, και είχε παραδεχτεί ότι δεν ήταν εύκολο να επιλέξει μεταξύ των Bottas και Ocon.

Τελικά η ομάδα ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη το πρωί ότι ο Bottas θα παραμείνει για 4η στη σειρά χρονιά.

Ο Φιλανδός έχει κερδίσει πέντε αγώνες GP από τότε που αντικατέστησε τον αποσυρθέντα πρωταθλητή Nico Rosberg το 2017. Δεν κατάφερε έως τώρα να απειλήσει τον Hamilton για τον τίτλο, όπως είχε κάνει ο Γερμανός, αλλά ήταν ένας αξιόπιστος οδηγός υποστήριξης του πέντε φορές πρωταθλητή και βοήθησε αποφασιστικά τη Mercedes στην κατάκτηση του πρωταθλήματος κατασκευαστών.
 
«Είμαι πολύ ευτυχής και περήφανος που θα είμαι μέρος της ομάδας για τέταρτη χρονιά, και θέλω να ευχαριστήσω κάθε μέλος αυτής και του Δ.Σ. της Mercedes για την εμπιστοσύνη και την πίστη τους σε εμένα», δήλωσε ο Bottas. «Οι επιδόσεις μου έχουν βελτιωθεί χρόνο με το χρόνο, κι αυτός είναι ένας σπουδαίος τρόπος για να ξεκινήσω το δεύτερο μισό του 2019.
 
«Ο κύριος στόχος μου είναι να γίνω παγκόσμιος πρωταθλητής Formula 1. Πιστεύω πως στα χαρτιά, αλλά και από την εμπειρία μου με την ομάδα, ότι η Mercedes είναι η καλύτερη επιλογή για να πετύχω αυτό το στόχο το 2020.

«Έχουμε ακόμη εννέα αγώνες φέτος και είμαι αποφασισμένος να συνεχίσω να βελτιώνομαι σε κάθε έναν από αυτούς. Τώρα, όλη η προσοχή μου είναι στο Spa και στο να έχω μια δυνατή επίδοση με την ομάδα αυτό το σαββατοκύριακο».

Ο Wolff είχε αναγνωρίσει ότι ο Ocon αποτελούσε μια ελκυστική εναλλακτική λύση για τη Mercedes, αφού είχε χάσει τη θέση του στο grid της F1 φέτος λόγω μιας απρόβλεπτης αλυσίδας εξελίξεων. Η Mercedes θεωρούσε τον νεαρό Γάλλο ως εν δυνάμει μελλοντικό παγκόσμιο πρωταθλητή, αλλά ο Wolff έπρεπε να λάβει υπόψη τον αυξημένο ανταγωνισμό από Ferrari και Red Bull, καθώς και την καλή σχέση που έχει αναπτύξει ο Bottas με τον Hamilton.
 
«Θέσαμε στον Valtteri την πρόκληση να επιστρέψει φέτος πιο δυνατός απ’ ό,τι τον είδαμε στο πρώτο μισό του 2018. Και το πέτυχε, με κάποιες εντυπωσιακές επιδόσεις στους πρώτους αγώνες της σεζόν», είπε ο Wolff. «Παρότι ήταν το πιο πετυχημένο του μισό του πρωταθλήματος έως τώρα, διψάει για παραπάνω και είναι αποφασισμένος να συνεχίσει να βελτιώνεται και να ανεβάζει το επίπεδό του.

«Χαίρομαι που θα παραμείνει στην ομάδα για μια ακόμη σεζόν τουλάχιστον, και ανυπομονώ να τον δω να ανεβάζει τον πήχη ακόμα πιο ψηλά»
 
[Πηγή: Autosport]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube