O Antonio Giovinazzi στη Sauber το 2019

O Antonio Giovinazzi στη Sauber το 2019

Θα αγωνίζεται δίπλα στον Kimi Raikkonen, στη θέση του Marcus Ericsson.

O Giovinazzi, που είναι προστατευόμενος της Ferrari, διεκδικούσε τη θέση στη Sauber από τον Marcus Ericsson, ενώ υπήρχε φημολογία και για άλλους υποψήφιους.

Σε ανακοίνωση της Sauber αναφέρεται ότι η επιλογή του 24χρονου Ιταλού ταιριάζει με την «παράδοση της ομάδας στην ανακάλυψη και την καλλιέργεια νέων ταλέντων» και ότι είναι «ιδιαίτερα σημαντική για την επίτευξη του στόχου του πρότζεκτ» με τον κύριο χορηγό της ομάδας, την Alfa Romeo.
 
«Είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα και αποτελεί μεγάλη ευχαρίστηση που έχω την ευκαιρία να αγωνιστώ για αυτή την ομάδα», δήλωσε ο Giovinazzi. «Είναι τεράστια τιμή για μένα, ως Ιταλό, να εκπροσωπήσω μια μάρκα τόσο εμβληματική και επιτυχημένη όσο είναι η Alfa Romeo στο σπορ μας».
 
Ο Giovinazzi, που ήταν 2ος στο πρωτάθλημα GP2 του 2016, πίσω από τον οδηγό της Red Bull Racing από το 2019, Pierre Gasly, αγωνίστηκε δύο φορές πέρσι με τη Sauber ως αντικαταστάτης του τραυματία Pascal Wehrlein. Φέτος είναι σε πρόγραμμα συμμετοχής σε ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής με την ελβετική ομάδα, και έχει κάνει επίσης δοκιμές με τη Haas και τη Ferrari.

Giovinazzi Ferrari junior

To 2019 θα είναι η πρώτη χρονιά πλήρους συμμετοχής του σε πρωτάθλημα, από το 2016 που πήρε μέρος στο GP2.

H Ferrari, λόγω της τεχνικής της συνεργασίας με την ομάδα και των δεσμών της με την Alfa Romeo, έχει το δικαίωμα επιλογής του ενός από τους δύο οδηγούς της Sauber. Και για φέτος είχε επιλέξει τον Charles Leclerc.

O επικεφαλής της ομάδας, Frederic Vasseur, εκμυστηρεύτηκε ότι ο Giovinazzi ήταν η επιλογή της Ferrari και ότι η πρόσληψη του Raikkonen δεν είχε σχέση με το Maranello.

«Πρώτα πήραμε τον Kimi, έναν εξαιρετικά έμπειρο οδηγό που θα συμβάλει στην εξέλιξη του μονοθεσίου μας και θα επιταχύνει την πρόοδο όλης της ομάδας», είπε ο Vasseur. «Εμείς και η Alfa Romeo είμαστε ενθουσιασμένοι που καλωσορίζουμε τον Antonio Giovinazzi, ο οποίος θα πάρει τη θέση του Charles Leclerc. Είχαμε ήδη την ευκαιρία να συνεργαστούμε στο πρόσφατο παρελθόν και έδειξε ότι έχει μεγάλες δυνατότητες».

O Giovinazzi στην FP1 του Γερμανικού GP 2018

Ο Ericsson φεύγει από την αγωνιστική ομάδα, τέσσερις χρονιές αφότου ήρθε από την Caterham το 2015. Αρχικά πολλοί πίστευαν ότι θα παρέμενε στη Sauber χάρη στους δεσμούς που έχει με επενδυτές, μετόχους στην ομάδα. Όμως αυτό τελικά δεν βοήθησε τον Σουηδό, ενώ η επιλογή του Giovinazzi έκλεισε την πόρτα και σε άλλους πιθανούς υποψήφιους, όπως ο Esteban Ocon, που βλέπει τις πιθανότητές του να παραμείνει στην F1 να μειώνονται ακόμη περισσότερο…
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube