O Alonso θα οδηγήσει το νέο μονοθέσιο της McLaren

O Alonso θα οδηγήσει το νέο μονοθέσιο της McLaren

Ο Ισπανός αποκτά το ρόλο του πρεσβευτή της ομάδας και θα οδηγήσει τις MCL34 και MCL35.

Ο Fernando Alonso θα βρεθεί ξανά σε μονοθέσιο της F1 με τη νέα του ιδιότητα, αυτήν του «πρεσβευτή» της ομάδας της McLaren.
Ο Ισπανός δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής επέστρεψε στην ομάδα της McLaren το 2015, αλλά επέλεξε το 2019 να μην πάρει μέρος στο πρωτάθλημα υπό το βάρος ατυχιών, αστοχιών αλλά κυρίως του μη ανταγωνιστικού μονοθεσίου της ομάδας.
Ωστόσο θα αγωνιστεί το 2019 με τα χρώματα της McLaren στο φετινό Indianapolis 500, αλλά – όπως ανακοινώθηκε – θα πάρει μέρος σε ένα πρόγραμμα επιλεγμένων δοκιμών της ομάδας της F1.
Συγκεκριμένα θα οδηγήσει τόσο την MLC34, όσο και την MLC35 του 2020.

Η McLaren θα έχει τέσσερις επίσημες ημέρες δοκιμών κατά τη διάρκεια της σεζόν. Στις δύο από αυτές, τα μονοθέσια θα πρέπει να οδηγήσουν νέοι οδηγοί που δεν έχουν συμμετάσχει σε περισσότερα από δύο Grand Prix, αλλά ο Alonso θα είναι ελεύθερος να οδηγήσει σε οποιαδήποτε από τις δύο άλλες ημέρες.

Σε δηλώσεις του ο Zak Brown, CEO της McLaren τόνισε πως ο Alonso παραμένει μέλος τη οικογένειας της McLaren στην οποία η εμπειρία και η αξία του είναι πολύτιμες. Οι οδηγοί και οι μηχανικοί της ομάδας έχουν μόνον κέρδη να αποκομίσουν από τις παρατηρήσεις του.

Από την πλευρά του ο Alonso, δήλωσε πως γι’ αυτόν αποτελεί μεγάλη τιμή να γίνει πρεσβευτή της ομάδας, την οποία αισθάνεται σαν πνευματικό του σπίτι. Το Indy 500 είναι η αρχή πολλών πραγμάτων που μπορούμε να κάνουμε με την McLaren, την ώρα που θέλω να βοηθήσω όσο μπορώ τη νέα γενιά οδηγών να αναδείξουν τις ικανότητές τους.  

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube