Ο αδελφός του Leclerc στην Ακαδημία της Ferrari

Ο αδελφός του Leclerc στην Ακαδημία της Ferrari

Ο 18χρονος Arthur Leclerc μπήκε στο πρόγραμμα εξέλιξης νέων οδηγών της Scuderia, από το οποίο είχε αποφοιτήσει κι ο αδελφός του.

Το 2019, στην πρώτη του αγωνιστική χρονιά στη Γερμανική Formula 4, ο Arthur Leclerc πήρε μια νίκη, ανέβηκε άλλες 7 φορές στο βάθρο και σημείωσε δύο ταχύτερους γύρους.

Ο νεαρός Μονεγάσκος άργησε να ξεκινήσει τους αγώνες. Η πρώτη του χρονιά σε αυτοκίνητα ήταν το 2018, όπου τερμάτισε 5ος στη Γαλλική F4.

Φέτος θα αγωνιστεί στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Formula Regional (F3) με την πρωταθλήτρια ομάδα Prema Motorsports, με την οποία ο αδελφός του, Charles, είχε κυριαρχήσει στο πρωτάθλημα Formula 2 το 2017. To 2019 η Prema πήρε τον τίτλο της Formula Regional με τον 18χρονο Δανό Frederik Vesti που κέρδισε 13 από τους 24 αγώνες.

«Είμαι πραγματικά ευτυχής που μπορώ να ανακοινώσω ότι θα αγωνιστώ στη Formula Regional με μια από τις καλύτερες ομάδες στα πρωταθλήματα νέων», δήλωσε ο μικρός Leclerc. «Είχα κάνει τις πρώτες μου δοκιμές σε μονοθέσιο με την Prema πριν δυο χρόνια και πάντα ονειρευόμουν να αγωνιστώ με την ομάδα.

«Αυτή η ευκαιρία έρχεται μαζί με μια άλλη μεγάλη ευκαιρία για μένα, καθώς είμαι περήφανος να ανακοινώσω ότι πηγαίνω στη Ferrari Driver Academy. Είναι πολύ ευγνώμων για την εμπιστοσύνη που μου δείχνουν. Δεν βλέπω την ώρα να επιστρέψω στο αγωνιστικό μπάκετ».

Ο Arthur Leclerc συμπλήρωσε το ρόστερ της Ακαδημίας για το 2020, μαζί με τον 15χρονο Σουηδό καρτίστα Dino Beganovic, που θα αγωνιστεί στην Ιταλική και τη Γερμανική F4.

Τη θέση του στο πρόγραμμα διατηρεί ο 17χρονος Βραζιλιάνος Gianluca Petecof, που ήταν πέρσι 2ος στην Ιταλική F4 και θα αγωνιστεί στη Formula Regional μαζί με τον Leclerc.

Οι Beganovic, Leclerc και Petecof θα προστεθούν στους Giuliano Alesi, Marcus Armstrong, Enzo FIttipaldi, Callum Ilott, Mick Schumacher and Robert Shwartzman στην Ακαδημία της Ferrari για το 2020.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube