Το Nissan Leaf φωτίζει τα Χριστούγεννα [video]

Το Nissan Leaf φωτίζει τα Χριστούγεννα [video]

Το... εορταστικό Leaf που τροφοδοτείται από τη δική του ανακτώμενη  ενέργεια.

Προκειμένου να γιορτάσει το πνεύμα των Χριστουγέννων, αλλά και την ανάκτηση ενέργειας, η Nissan μετέτρεψε με ειδική κατασκευή ένα μοναδικό Nissan LEAF σε Χριστουγεννιάτικο δέντρο ! Προσφέροντας ένα εκπληκτικό φωτεινό θέαμα, το συγκεκριμένο όχημα που για την περίσταση ονομάστηκε «Nissan TREE»,  παρουσιάζει τον τρόπο με τον οποίο το ηλεκτρικό αυτοκίνητο ανακτά ενέργεια κατά την πέδηση ή την επιβράδυνση.

Υπάρχουν δύο λειτουργίες οδήγησης  που παρέχουν ανάκτηση ενέργειας στο Nissan Leaf. Με το πρωτοποριακό e-Pedal, που φέρνει μια νέα διάσταση στην οδήγηση, ενθουσιάζοντας τους  οδηγούς και προσφέροντάς τους τη δυνατότητα να επιταχύνουν και να επιβραδύνουν, χρησιμοποιώντας μόνο ένα πεντάλ. Το e-Pedal βοηθά επίσης το αυτοκίνητο να ανακτήσει  ενέργεια μέσω της πέδησης. Η συγκεκριμένη λειτουργία έγκειται στην “ανακύκλωση” της ενέργειας από την κίνηση του αυτοκινήτου, κατά την πέδηση ή την επιβράδυνση, η οποία στη συνέχεια πηγαίνει κατευθείαν πίσω στις μπαταρίες, όπου χρησιμοποιείται για την επαναφόρτισή τους. Παράλληλα, το B mode είναι μια λειτουργία οδήγησης που ανακτά  την ενέργεια κατά την πέδηση, όταν ο οδηγός χρησιμοποιεί  το πεντάλ φρένου με τον παραδοσιακό τρόπο.

Εφοδιασμένο με χιλιάδες LED, λαμπιόνια και έναν τάρανδο, το αυτοκίνητο είναι πιο φωτεινό και από την μύτη του Ρούντολφ ! Τα φωτάκια που αναβοσβήνουν, θυμίζουν στους οπαδούς της βιώσιμης κινητικότητας την παραγωγή ενέργειας που κατέστη δυνατή, χάρη στην χρήση  ενός ηλεκτρικού οχήματος. Στην πραγματικότητα, ο μέσος οδηγός ενός  Nissan Leaf  ανακτά  744kWh καθαρής ενέργειας, εφόσον διανύει 18.000 km. Αυτή η εξοικονόμηση ενέργειας ισοδυναμεί με το 20% της συνολικής  κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας ενός μέσου ευρωπαϊκού νοικοκυριού.

Οι οδηγοί των Nissan Leaf θα παράγουν αρκετή ενέργεια για να τροφοδοτήσουν:

•266 χριστουγεννιάτικα δέντρα με 700 λαμπτήρες πυρακτώσεως, για μια  ώρα λειτουργίας,

•297 φούρνους,  που ψήνουν για μια ώρα την παραδοσιακή γαλοπούλα,

•744 τηλεοράσεις,  που λειτουργούν για πέντε ώρες για να παρακολουθήσετε τις αγαπημένες σας ταινίες, τα Χριστούγεννα,

•10.783 κατοικίες με 1.000 Χριστουγεννιάτικα φώτα LED, για πέντε ώρες.

«Θέλαμε να κάνουμε το Nissan Leaf πιο διασκεδαστικό αυτή τη χρονική περίοδο, ενώσω οδεύουμε προς τα Χριστούγεννα, διαδίδοντας ένα πολύ σημαντικό μήνυμα», δήλωσε η Helen Perry, επικεφαλής  ηλεκτρικών οχημάτων της Nissan Europe.

«Ελπίζουμε ότι αυτό το όχημα ειδικής κατασκευής,  θα εμπνεύσει τους ανθρώπους σχετικά με τα ατέρμονα οφέλη από την ανάκτηση ενέργειας . Μετά από σχεδόν δέκα χρόνια από τότε που το  Leaf λανσαρίστηκε  για πρώτη φορά στην Ευρώπη, η Nissan εξακολουθεί να επικεντρώνεται στην παροχή ενός  πιο βιώσιμου τρόπου ζωής, μέσω της ηλεκτροκίνησης»,  πρόσθεσε  η Helen Perry.

[Πηγή:Nissan]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube