Νίκη για τον Λιβέρη στο Rotax Max Challenge CEE

Νίκη για τον Λιβέρη στο Rotax Max Challenge CEE

Πήρε τη νίκη σε κορυφαίο διεθνές επίπεδο ο νεαρός Έλληνας καρτίστας, και μάλιστα με εμφατικό τρόπο.

Εμφατική νίκη πέτυχε το Σαββατοκύριακο ο νεαρός Έλληνας οδηγός καρτ Διονύσης Λιβέρης στον μεγάλο τελικό της ανώτατης κατηγορίας DD2 του τρίτου γύρου του δημοφιλούς πρωταθλήματος καρτ Rotax Κεντρικής Ευρώπης που έγινε στο Kecskemet της Ουγγαρίας. Στο πρωτάθλημα συμμετέχουν 380 οδηγοί από 20 χώρες.

O Διονύσης τερμάτισε τον εξαντλητικό αγώνα των 21 γύρων πρώτος, 4,2” μπροστά από τον Τσέχο περυσινό πρωταθλητή Jakub Bezel κάνοντας μια εξουθενωτική για τους αντιπάλους σειρά από οκτώ ταχύτερους γύρους μόλις βρέθηκε επικεφαλής της κούρσας στον έκτο γύρο. Ο καλύτερος γύρος του ήταν 0,3 δευτερόλεπτα πιo γρήγορος από εκείνον του Bezel.

Ο 16χρονος Έλληνας ήταν ταχύτερος όλο το Σαββατοκύριακο τόσο στο στεγνό όσο και στο βρεγμένο. Στα προκριματικά οδήγησε συντηρητικά με αποτέλεσμα να καταταγεί πέμπτος στην εκκίνηση του πρώτου τελικού. Ένα ατύχημα τον έριξε στην δωδέκατη θέση, από όπου ανέβηκε εύκολα στην 3η στον αγώνα που ακολούθησε.  Από εκεί ξεκίνησε τον μεγάλο τελικό, ακριβώς πίσω από τους έμπειρους αδελφούς Bezel που ήδη είχαν δείξει ότι συνεργάζονται για να μην περάσει ο ταχύτερος Διονύσης μπροστά και φύγει. Πράγμα που τελικά ο Λιβέρης πέτυχε, με τα σημάδια του δύσκολου και σκληρού αγώνα να είναι αποτυπωμένα σε όλη την μάσκα του καρτ του.

Ο Διονύσης αγωνίζεται με την ομάδα DAEMS από το Βέλγιο που έχει κερδίσει πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο πρωτάθλημα και προπονείται από τον κορυφαίο Έλληνα καρτίστα Γιάννη Αντωνιάδη. Τα καρτ Rotax DD2 έχουν 35 ίππους, δύο ταχύτητες, φρένα στους τέσσερις τροχούς και φτάνουν τα 135 km/h.

Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο ο Λιβέρης θα αγωνιστεί με μάνατζερ τον παγκόσμιο πρωταθλητή Patrik Hajek από την Τσεχία, σε αγώνα του γερμανικού πρωταθλήματος στην περίφημη πίστα του Genk στο Βέλγιο, στην ανώτατη κατηγορία KZ2, με καρτ 50 ίππων και 6 ταχυτήτων που φτάνουν τα 150 km/h.

Τον Διονύση στηρίζουν η ΕΛΒΑΛ-ΧΑΛΚΟΡ με τα άφλεκτα σύνθετα υλικά etalbondA2, η ομογενής οικογένεια Spanos με την ομάδα αμερικανικού football Los Angeles Chargers, η ενεργειακή εταιρεία ContourGlobal και η Chipita-7Days.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube