Νεότερα για την επιστροφή της Audi στο Le Mans, το 2023!

Νεότερα για την επιστροφή της Audi στο Le Mans, το 2023!

O διάδοχος του R18 βρίσκεται ήδη στα σκαριά, με την Audi να συνεργάζεται στενά με την Porsche για την εξέλιξή του. Οι Γερμανοί επιστρέφουν στο World Endurance Championship (WEC).

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Julius Seebach, Managing Director της Audi Sport GmbH και υπεύθυνος για την εμπλοκή της εταιρίας στους αγώνες, «η νέα κατηγορία LMDh ταιριάζει απόλυτα με τη νέα μας φιλοσοφία στο μηχανοκίνητο αθλητισμό. Οι κανονισμοί μας επιτρέπουν να προσφέρουμε συναρπαστικά αγωνιστικά αυτοκίνητα σε διάσημους αγώνες παγκοσμίως. Επιπλέον, εκμεταλλευόμαστε συνεργίες εντός του ομίλου Volkswagen, με βάση τη στρατηγική περί συνεργατών».

Ο διάδοχος του επιτυχημένου R18 θα κατασκευαστεί σε συνεργασία με την Porsche, ενώ αναμένεται να πάρει το βάπτισμα του πυρός τον Ιανουάριο του 2023, στις 24 ώρες της Daytona. Ήδη έχουν ληφθεί όλες οι βασικές αποφάσεις, αναφορικά με το πάτωμα και το σύστημα κίνησης. Οι σχεδιαστές της φίρμας δουλεύουν επάνω σε ένα αμάξωμα που «θα ενθουσιάσει όλους τους fan». 

Με βάση το χρονοδιάγραμμα, το πρώτο πρωτότυπο θα κυλίσει επάνω στους τροχούς του στις αρχές του επόμενου έτους. Ακολούθως, θα υπάρξει ένα εξαντλητικό πρόγραμμα δοκιμών, κατά τη διάρκεια του 2022, ώστε όλα να είναι έτοιμα μέχρι το Δεκέμβριο. Οι άνθρωποι της εταιρίας ρίχνουν μεγάλο βάρος και στη δυνατότητα προσέλκυσης ιδιωτικών ομάδων, που θα ενδιαφέρονταν για το νέο αγωνιστικό. Όπως αναφέρει ο Andreas Roos, υπεύθυνος για τις αγωνιστικές δεσμεύσεις της εταιρίας, «τo Audi R8 δεν ήταν μόνο το πιο επιτυχημένο αγωνιστικό του καιρού του, από το 2000 έως το 2006, με 63 νίκες σε 80 αγώνες, αλλά και ιδιαίτερα επιτυχημένο σε χέρια πελατών μας, καθώς επίσης εύκολο να διαχειριστεί από άλλες ομάδες. Αυτό είναι και τώρα το ζήτημα με την ηλεκτροκίνηση του νέου μας σπορ πρωτοτύπου. Ο στόχος μας είναι να βάλουμε το αυτοκίνητο στα χέρια επαγγελματικών, ιδιωτικών ομάδων, από τις πολύ αρχές, παράλληλα με τις εργοστασιακές συμμετοχές. Ήδη εξερευνούμε αυτή τη δυνατότητα εσωτερικά, πως θα λειτουργήσει στις λεπτομέρειες». 

Το νέο αυτό σπορ πρωτότυπο στην κατηγορία LMDh εξελίσσεται από την Audi Sport παράλληλα με το επαναστατικό SUV της εταιρίας, που προορίζεται για το Dakar. Το τελευταίο είναι κάπως πιο πιεστικό, ως πρόγραμμα, καθώς αναμένεται να τρέξει τον Ιανουάριο του 2022. Παρόλα αυτά και τα δύο προγράμματα χαρακτηρίζονται από τους ιθύνοντες ως απόλυτης προτεραιότητας. 
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube