Νέο τεύχος DRIVE, αυτή την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου, με τη Real News

Νέο τεύχος DRIVE, αυτή την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου, με τη Real News

Στο νέο τεύχος του DRIVE αναζητούμε την απόλαυση της οδήγησης στην Τέλεια Διαδρομή της Στερεάς Ελλάδας. Και δοκιμάζουμε το πλέον… φιλόδοξο crossover της αγοράς.

Το ελαφρύ και ανόθευτο Mazda MX-5, η χλιδάτη BMW Z4, το «λιγότερο γκάζι, περισσότερο πλαίσιο» Suzuki Swift Sport, το kart με πινακίδες κυκλοφορίας Ford Fiesta ST και το τέλεια ισορροπημένο Hyundai i30N. Πέντε αυτοκίνητα εντελώς διαφορετικού χαρακτήρα σε μια υπέροχη διαδρομή, στους Άγιους Τόπους για τον Έλληνα petrolhead, από Μπράλο προς Παύλιανη, Στρώμη, Λιδωρίκι και από εκεί στην Άμφισσα. Ανεξάρτητα από τον τύπο αμαξώματος, τη μετάδοση της κίνησης, την ιπποδύναμη και την τιμή, σε αυτό το τεύχος αναζητούμε το βασικό συστατικό. Αυτό που ανέκαθεν χαρακτήριζε το DRIVE, αυτό που αναζητούν οι αναγνώστες στις σελίδες του: Την απόλαυση της οδήγησης.

Τον κεντρικό χώρο του εξωφύλλου ωστόσο απασχολεί το Kia Xceed. Ένα αυτοκίνητο που φιλοδοξεί να εκφράσει μια άλλη διάσταση της οδηγικής ευχαρίστησης, την απόλαυση της συμβίωσης, θα λέγαμε καλύτερα. Όμορφο, πρακτικό, τεχνολογικά προηγμένο, κορυφαίο ποιοτικά, με ενδιαφέρουσα συμπεριφορά. Εδραιώνει τη μάρκα στη μεγάλη κατηγορία και σίγουρα θα μας απασχολήσει το επόμενο διάστημα, αφού σχεδόν ένας στους δύο αγοραστές αυτοκινήτου στην Ελλάδα επιλέγει SUV ή crossover κάποιας κατηγορίας.

Το μήνα που πέρασε, η Porsche άνοιξε ένα νέο σημαντικό κεφάλαιο, στην επίσης σημαντική ιστορία της. Παρουσίασε την Taycan, το πρώτο της αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο. Με εντυπωσιακή εμφάνιση πολύ κοντά σε αυτή του concept car και εξωφρενική απόδοση, συστήνεται ως αυθεντική Porsche αλλά και ως πραγματικό σπορ αυτοκίνητο. Τουλάχιστον έτσι λέει το εργοστάσιο. Δοκιμάζουμε μια Taycan προπαραγωγής καΙ… το συζητάμε.

Από την καυτή κατηγορία των SUV και crossover είναι οι περισσότερες από τις δοκιμές του τεύχους, αφού για τα αυτοκίνητα αυτά ενδιαφέρονται πλέον περισσότεροι οι αγοραστές και οι εταιρείες, προσαρμόζοντας ανάλογα τους στόλους των προς δοκιμή αυτοκινήτων: Στο εξωτερικό οδηγήσαμε το Audi Q3 Sportback στη Γερμανία, κάναμε 3.000 km με το Volvo XC60 Crosscountry  στη Φιλανδία «κυνηγώντας» ωραίες εικόνες στις χιλιάδες λίμνες αλλά και τον καλοκαιρινό αγώνα του WRC, κάναμε ζόρικο off-roading στην Ισπανία με το νέο Mitsubishi L200 και σχηματίσαμε τις πρώτες οδηγικές εντυπώσεις από το Mazda CX-30. Στην Ελλάδα, μεταξύ άλλων δοκιμάσαμε τη Mercedes-Benz GLE 300d, τη BMW X7 M50d, το Ford Focus Active και το Jeep Compass TrailHawk.

Η Nissan ήδη αποκάλυψε το νέο Juke. Και αρκετοί θα σκεφτούν το σημερινό μοντέλο ως μεταχειρισμένο στο (όχι και τόσο μακρινό) μέλλον. Εμείς δοκιμάζουμε ένα Juke δεύτερο χέρι, για να δούμε πως επιδρά ο χρόνος πάνω του.

Ξεχωριστό είναι το DRIVE Classic αυτού του μήνα. Με αφορμή την επέτειο των 40 χρόνων της Lancia Delta, οδηγούμε μια 1.6 i.e. HF turbo. Με τις ζελατίνες, κυριολεκτικά. Ένα υπέροχο αυτοκίνητο που έφτασε στα χέρια μας χάρη στη γενναιοδωρία καλών φίλων του περιοδικού του από το HF Integrale Club.

Η Ελλάδα αποδείχτηκε τυχερή για τη Citroen, αφού μετά τις δοκιμές επί ελληνικού εδάφους η γαλλική ομάδα κέρδισε στην Τουρκία με τον Sebastien Ogier να κάνει δυναμικό comeback στη μάχη του τίτλου. Ενώ η νίκη του Leclerc στη Monza, η δεύτερη συνεχόμενη, άναψε φωτιές στο Maranello, με την καλή και την κακή έννοια. Κυριαρχεί το κόκκινο χρώμα στις σελίδες των αγώνων. Ενδεικτικό της έντασης.

Καλή ανάγνωση, απολαύστε το DRIVE #276.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube