Νέο Lexus LX: Όταν το μέγεθος μετράει! [video]

Νέο Lexus LX: Όταν το μέγεθος μετράει! [video]

To νέο Lexus LX έρχεται με μάσκα που προκαλεί για να προσφέρει στους κατόχους του VIP υπηρεσίες παντός εδάφους!

Παρατηρώντας τις φωτογραφίες δε μπορείς παρά να αναρωτηθείς αν με τη νέα γενιά του Lexus LX, η ιαπωνική φίρμα αποφάσισε να πετάξει το γάντι στην BMW και να την προκαλέσει σε μια άτυπη μονομαχία για το μοντέλο με την πιο μεγάλη –και άσχημη θα προσθέσουν πολύ- μάσκα!

Δίχως αμφιβολία η… μεγαλειώδης εμπρός μάσκα κλέβει την παράσταση στο νέο μεγάλο SUV της Lexus, που όπως και στις προηγούμενες γενιές του, βασίζεται επί της ουσίας στην τελευταία γενιά του Toyota Land Cruiser. Με μήκος 4.965 mm είναι αντίστοιχα μεγάλο σε εξωτερικές διαστάσεις, αλλά ελαφρύτερο από το παρελθόν μιας και βασίζεται πλέον στο νέο και ελαφρύτερο κατά 200 kg πλαίσιο GA-F. 

Το μεταξόνιο των 2.850 mm εξασφαλίζει τεράστιους χώρους στη καμπίνα που διακρίνεται για την πολυτέλεια και την πληθώρα ψηφιακών οθονών που περιλαμβάνει το νέο σύστημα πολυμέσων: μια 12,3’’ ψηλά και μία 7,0’’ ακριβώς από κάτω της για τον έλεγχο του κλιματισμού και άλλων λειτουργιών του αυτοκινήτου. Ψηφιακός είναι και ο πίνακας οργάνων.

Το νέο Lexus LX μπορεί να φιλοξενήσει έως επτά επιβάτες στην καμπίνα του. Η μεγάλη είδηση όσον αφορά βέβαια, αφορά τη νέα έκδοση VIP που προβλέπει μόλις τέσσερα ανεξάρτητα καθίσματα στην τεράστια καμπίνα για business class χώρους και ανέσεις, με υποπόδια, ανακλινόμενη πλάτη στα πίσω καθίσματα και αναδιπλούμενη οθόνη πίσω από τα εμπρός.

Lexus LX

Όσον αφορά τους κινητήρες, το νέο LX είναι διαθέσιμο με δύο bi-turbo V6 κινητήρες. Έναν βενζίνης 3,5 lt με απόδοση 415 PS και 650 Nm και έναν ντίζελ 3,3 lt με 299 PS και 700 Nm ροπή. Αμφότεροι συνδυάζονται με αυτόματο κιβώτιο δέκα σχέσεων. 

Στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις είναι η εξελιγμένη τετρακίνηση με τρία διαφορικά και τα συστήματα Multi-Terrain Monitor και Multi-Terrain Select. Το πρώτο χρησιμοποιεί τέσσερις κάμερες για να αποκαλύπτει σε εκτός δρόμου διαδρομές όλα τα εμπόδια στον δρόμο του αυτοκινήτου, ενώ το δεύτερο ρυθμίζει τα συστήματα, όπως η ενεργητική ανάρτηση AHC, ανάλογα με τον τύπο της επιφάνειας στην οποία κινείται το LX.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube