Νέες κυλινδροκεφαλές για την 911, στροφάρει στις 12.000 rpm

Νέες κυλινδροκεφαλές για την 911, στροφάρει στις 12.000 rpm

Η Porsche 911 απογειώνεται στη στρατόσφαιρα των 12.000 rpm!

Porsche 911

Οι νέες κυλινδροκεφαλές της Swindon Powertrain υπόσχονται ατελείωτο στροφάρισμα στις 12.000 rpm, αρκεί να έχετε μια αερόψυκτη Porsche 911 και βέβαια, να το λέει η τσέπη σας!

Mερικοί λένε ότι δεν υπάρχει υποκατάστατο για τα κυβικά. Άλλοι για το υψηλό στροφάρισμα. Ποιος μπορεί να αντισταθεί στη γοητεία ενός στροφομέτρου που σκαρφαλώνει πάνω από τις 8.000 rpm; Αν μάλιστα είστε κάτοχος μιας αερόψυκτης Porsche 911, ένα νέο σετ κυλινδροκεφαλών θα σας επιτρέψουν να τη στροφάρετε αρκετά ψηλότερα, στις 12.000 rpm!

Αν νιώθατε ρίγος στις 9.000 rpm του S2000, θα σας κοπούν τα γόνατα με το ουρλιαχτό της 911 στις 12.000 rpm!

Η Swindon Powertrain δεν είναι βέβαια κάποια τυχαία. Πρόκειται για τον αποκλειστικό προμηθευτή των αγωνιστικών κινητήρων του Βρετανικού Πρωταθλήματος Αυτοκινήτων Τουρισμού (BTCC), ενώ είχε εμπλακεί και στο ακυρωμένο σούπερκαρ Jaguar C-X75.

Porsche 911

Οι κυλινδροκεφαλές ταιριάζουν στους κινητήρες M64, τους αερόψυκτους επίπεδους εξακύλινδρους που χρησιμοποιούνται στις δύο τελευταίες γενιές αερόψυκτων 911, στην 964 και στην 993. Από το εργοστάσιο φορούν μονό εκκεντροφόρο με τρεις βαλβίδες. Ο ένας εκκεντροφόρος παραμένει, αλλά πλέον διαθέτουν τέσσερις βαλβίδες ανά κύλινδρο για καλύτερη ροή.

Αυξάνουν τη συμπίεση από περίπου 11:1 στο 11,5:1, ενώ εάν αγοράσετε τα σωστά πιστόνια, η συμπίεση θα πάει στο 12:1. Κερασάκι στην τούρτα το ελάφρωμα κατά 3,5 kg σε σχέση με τα στοκ εξαρτήματα. Εννοείται ότι τα πάντα κουμπώνουν τέλεια με τα εργοστασιακά μηχανικά μέρη, τον εκκεντροφόρο, το σύστημα λίπανσης, την πολλαπλή εξαγωγής.

Porsche 911

Αν θέλετε το απόλυτο κι έχετε βαθιά τσέπη, η Swindon Powertrain προσφέρει μια επιλογή πιο άγριων εκκεντροφόρων για να αυξήσετε περαιτέρω την ιπποδύναμη και να εκμεταλλευτείτε στο έπακρον το υψηλό στροφάρισμα.

Οι αερόψυκτοι κινητήρες της Porsche φημίζονται για το πόσο ακριβοί είναι στη βελτίωση κι εδώ δεν θα μπορούσε να συμβαίνει κάτι διαφορετικό. Ο ιστότοπος της Swindon Powertrain δεν αναγράφει το κοστολόγιο και γνωρίζοντας πως οι τιμές των αερόψυκτων 911 έχουν πάρει την ανιούσα τα τελευταία χρόνια, πιθανότατα το ίδιο θα συμβαίνει και με τα προϊόντα βελτίωσής τους.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube