Ζυγώνει η ώρα της νέας Mercedes-Benz GLE [video]

Ζυγώνει η ώρα της νέας Mercedes-Benz GLE [video]

Η τέταρτη γενιά του πολυτελούς SUV της Mercedes-Benz θα παρουσιαστεί επίσημα το φθινόπωρο.

Η Mercedes-Benz πραγματοποιεί δοκιμές εξέλιξης της νέας GLE για πάνω από δύο χρόνια, και αυτή την περίοδο το νέο μεγάλο SUV κυκλοφορεί στην επαρχία της Γερμανίας με λιγοστό καμουφλάζ.

Σχεδιαστικά, η τέταρτη γενιά της GLE θα αποκτήσει περισσότερες ανάγλυφες επιφάνειες και εντονότερα φτερά και ώμους. Οι μεγαλύτερες αλλαγές θα εντοπίζονται στο εμπρός μέρος με την μεγαλύτερη μάσκα και τα μικρότερα συνοφρυωμένα φώτα. Πίσω, τα φώτα θα μικρύνουν αρκετά και θα θυμίζουν αυτά της νέας A-Class.

Από πλευράς διαστάσεων, η νέα πλατφόρμα MHA θα χαρίσει στη νέα GLE μεγαλύτερο «αποτύπωμα» με αποτέλεσμα να βελτιωθεί και ο χώρος της καμπίνας. Η τελευταία θα αποτελείται από πολύ καλής ποιότητας υλικά και θα φέρει τις δύο οθόνες (πίνακας οργάνων και σύστημα πολυμέσων) που έχουμε δει στις σύγχρονες Mercedes-Benz.

Στη γκάμα κινητήρων, ο V8 των 5,5 λίτρων της έκδοσης AMG θα αντικατασταθεί από τον 4λιτρο V8 που εφοδιάζει πλέον τις κορυφαίες εκδόσεις Mercedes-AMG και θα προσφέρεται σε απλή και S έκδοση. Την βάση της βενζινοκίνητης γκάμας θα καταλαμβάνει ο 3λιτρος V6 των 367 ίππων και θα ακολουθείτε από τις εκδόσεις GLE 450 και AMG GLE 53 με mild hybrid σύστημα κίνησης.

Στην πετρελαιοκίνητη γκάμα, ο 3λιτρος 6κύλινδρος σε σειρά θα βγαίνει σε έκδοση 350 d με 286 ίππους και 400 d με 340 ίππους, ενώ αργότερα θα δούμε και PHEV εκδόσεις με κινητήρα βενζίνης ή πετρελαίου. Τέλος, όλες οι εκδόσεις κινητήρα θα συνδυάζονται με αυτόματο κιβώτιο εννέα σχέσεων.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube