Ζυγώνει η ώρα για τη νέα Toyota Supra

Ζυγώνει η ώρα για τη νέα Toyota Supra

Η Toyota επιβεβαίωσε ότι θα παρουσιάσει το πρωτότυπο του supercar της μέσα στο 2016.

Ευχάριστα νέα ανακοινώθηκαν στην Έκθεση του Τόκιο για τους φίλους των σπορ μοντέλων της Toyota, και όχι μόνο. Το πρωτότυπο της νέας Supra θα παρουσιαστεί μέσα στο 2016.

Παρά το γεγονός ότι αυτή την περίοδο παρουσιάζεται στην Έκθεση του Τόκιο το S-FR, η βάση των σπορ μοντέλων της ιαπωνικής φίρμας, τα μεγάλα νέα έρχονται από τον Υπεύθυνο των σπορ μοντέλων της Toyota, Tetsuya Tada, που ανακοίνωσε ότι του χρόνου θα παρουσιάσουν το πρωτότυπο του κορυφαίου σπορ μοντέλου της εταιρείας.

Τα λίγα που ανέφερε ο κ. Tada κάνουν λόγο για σειριακό κιβώτιο ταχυτήτων και κινητήρα που δεν θα δίνει έμφαση στην απόλυτη ιπποδύναμη, μιας και το ζητούμενο θα είναι η ευχαρίστηση κατά την οδήγηση. Επίσης, ανέφερε ότι το νέο supercar της Toyota θα είναι ισχυρότερο από αρκετά γερμανικά μοντέλα και καλύτερο από την Porsche 911.

Ως γνωστόν, το νέο μοντέλο θα αποτελεί προϊόν συνεργασίας με την BMW και θα έχει παρόμοιες διαστάσεις με την 911. Τεχνικά χαρακτηριστικά δεν έχουν ανακοινωθεί, αλλά σίγουρα θα έχει 3λιτρο 6κύλινδρο σε σειρά τούρμπο κινητήρα με τουλάχιστον 340 ίππους, ενώ η κορυφαία έκδοση της νέας Supra θα είναι plug in υβριδική με περίπου 480 ίππους.

[Πηγή: Motoring]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube