Zenos E10: Η ραχοκοκαλιά ενός νέου trackday car

Zenos E10: Η ραχοκοκαλιά ενός νέου trackday car

Τα σχέδια για ενός ακόμα εξειδικευμένου βρετανικού αυτοκινήτου για χρήση πίστας ήρθαν στο φως της δημοσιότητας.

Το Zenos E10 είναι ένα βρετανικό σπορ 2θέσιο με κινητήρα Ford 200 ίππων και βάρος 650 kg που θα κυκλοφορήσει το 2014. Ο Ansar Ali, συνιδρυτής της Zenos Cars και πρώην διευθύνων σύμβουλος της Caterham, έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ένα σκίτσο από το κόκπιτ του.

Το μήκος του Zenos E10 θα φτάνει τα 3,56 m με μεταξόνιο 2,3 m, ενώ το βάρος του θα περιορίζεται σε 650 kg. Ο 2λιτρος ατμοσφαιρικός κινητήρας της Ford που θα τοποθετηθεί στο κέντρο αποδίδει 200 PS, κάτι που φέρνει την αναλογία κιλών/ίππο κοντά στο 3,2.



Το αμάξωμα του Zenos E10 θα είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο και ανθρακονήματα, ενώ αλουμινένια είναι και τα υποπλαίσια της ανάρτησης εμπρός και πίσω. Θα λάβει έγκριση τύπου για κυκλοφορία στο δρόμο όμως προορίζεται βασικά για χρήση πίστας. Όπως το KTM X-Bow και το Vühl 05 τα οποία θα κληθεί να ανταγωνιστεί, το Zenos E10 δεν θα έχει πόρτες, ούτε οροφή.



Η Zenos Cars είναι μια νέα βρετανική εταιρία που ιδρύθηκε από τον Ansar Ali και τον Mark Edwards. Και οι δύο έχουν περάσει από διευθυντικές θέσεις στην Caterham και τη Lotus. Μετά το Ε10 έχουν σκοπό να παρουσιάσουν και δύο σπορ μοντέλα με περισσότερη έμφαση στη χρήση στο δρόμο: το roadster Ε11 το 2016 και το coupe E12 το 2018.

[Πηγή: Autocar / Zenos Cars]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube