Υβριδικό και με 200 ίππους το νέο Mazda MX-5

Υβριδικό και με 200 ίππους το νέο Mazda MX-5

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που φθάνουν από την Ιαπωνία, η νέα γενιά του Mazda MX-5 θα είναι υβριδική με ισχύ 200 PS και θα παρουσιαστεί στην αγορά το 2024.

Mazda MX-5

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ιαπωνικού τύπου, η νέα γενιά του Mazda MX-5 θα εξηλεκτριστεί για πρώτη φορά στην ιστορία της με τον κατασκευαστή να έχει θέσει ως στόχο την ειδική ισχύ των 100 ίππων ανά λίτρο. Πράγμα που σημαίνει ότι η απόδοση του δίλιτρου μοτέρ θα φτάσει τουλάχιστον τους 200 PS. 

Ωστόσο, μην αφήσετε τη λέξη «εξηλεκτρισμός» να σας τρομάξει. Εφόσον οι φήμες επιβεβαιωθούν, το νέο Mazda MX-5 δεν θα χρησιμοποιεί κάποιο βαρύ plug-in υβριδικό σύστημα, αλλά ο θερμικός κινητήρας του θα συνεργάζεται με ένα ήπια υβριδικό σύστημα, που θα έχει ελάχιστο αντίκτυπο στο βάρος του ρόουντστερ.

Mazda MX-5

Θυμίζουμε ότι μιλώντας στο βρετανικό Αutocar, o επικεφαλής εξέλιξης της Mazda στην Ευρώπη υποσχέθηκε ότι το ιαπωνικό ρόουνστερ θα μείνει πιστό στις αξίες του. «Tο MX-5 είναι ένα αυτοκίνητο σταθμός για τη μάρκα μας και προς στιγμήν φαίνεται ότι θα διατηρήσει για πολύ καιρό ακόμα το μέγεθος του και τον κινητήρα εσωτερικής καύσης», δήλωσε χαρακτηριστικά. Βέβαια, ο ίδιος παραδέχθηκε ότι κάποια στιγμή το MX-5 θα πρέπει να εξηλεκτριστεί.

Όλα δείχνουν ότι το Mazda MX-5 θα μείνει πιστό στις αξίες του διατηρώντας το μικρό βάρος του, αυξάνοντας παράλληλα την ισχύ του. Αυτό που μένει είναι να δούμε εάν οι φήμες θα επιβεβαιωθούν, με την 5η γενιά του του μοντέλου να παρουσιάζεται το 2024.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube