Ξεκίνησε η παραγωγή του Volvo XC40 Recharge στη Γάνδη

Ξεκίνησε η παραγωγή του Volvo XC40 Recharge στη Γάνδη

Το αμιγώς ηλεκτροκίνητο XC40 αποδίδει 408 ίππους και έχει αυτονομία 400 km.

Στο εργοστάσιο της Γάνδης ξεκίνησε η παραγωγή του Volvo XC40 Recharge που είναι το πρώτο από μια σειρά αμιγώς ηλεκτροκίνητων μοντέλων της Volvo. 
Οι παραδόσεις του αυτοκινήτου θα ξεκινήσουν άμεσα, ενώ όπως σημειώνει η εταιρεία, οι προπαραγγελίες έχουν δεσμεύσει ένα μεγάλο ποσοστό της παραγωγής. 
Το Volvo XC40 Recharge βασίζεται στην πλατφόρμα CMA (Compact Modular Architecture) που εξελίχθηκε σε συνεργασία με το γκρουπ Geely.
Το αυτοκίνητο διαθέτει τετρακίνηση χάρη στους δύο ηλεκτροκινητήρες (ένας σε κάθε άξονα) με τη συνολικά αποδιδόμενη ισχύ να φτάνει τους 408 ίππους. Η αυτονομία του κατά WLTP φτάνει τα 400 χιλιόμετρα με τις μπαταρίες του (78 kWh) να φορτίζουν στο 80% της χωρητικότητάς τους σε ταχυφορτιστή σε 40 μόλις λεπτά. 

xc40 recha

Σε σχέση με το «συμβατικό» XC40, οι μηχανικοί της Volvo ανασχεδίασαν πλήρως την εμπρός δομή του αμαξώματος, ενισχύοντάς την περαιτέρω ώστε να αντισταθμιστεί η απουσία συμβατικού κινητήρα και να πληρούνται τα πρότυπα ασφαλείας της Volvo.
Επίσης η μπαταρία προστατεύεται από έναν κλωβό ασφαλείας που ενσωματώνεται στο μέσον της δομής του αμαξώματος. Η τοποθέτησή της στο δάπεδο του αυτοκινήτου συντελεί επίσης σε πιο χαμηλό κέντρο βάρους.
Η διάθεσή του στην ελληνική αγορά αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες να ξεκινήσει στις αρχές του 2021. 

[Πηγή: Volvo]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube