Wuling MINIEV Cabrio Concept: Το μικρότερο κάμπριο στον κόσμο!

Wuling MINIEV Cabrio Concept: Το μικρότερο κάμπριο στον κόσμο!

Το λιλιπούτειο πρωτότυπο της Wuling, άπαξ και κυλήσει στην παραγωγή θα είναι το μικρότερο και φθηνότερο κάμπριο μοντέλο στον κόσμο!

Το MINIEV Cabrio Concept της Wuling κατάφερε να κλέψει τις τις εντυπώσεις στο σαλόνι αυτοκινήτου της Σαγκάης! Μικρό, χαριτωμένο, κάμπριο και φθηνό!

Μάλιστα, ήταν τέτοια η απήχηση που είχε στους παρευρισκόμενους της έκθεσης που θεωρείται από πολλούς βέβαιο, ότι το πρωτότυπο ανοιχτό όχημα θα λάβει σύντομα το πράσινο φως από την κινέζικη αυτοκινητοβιομηχανία για να περάσει στην παραγωγή! 

wuling

Άλλωστε, οι «βάσεις» για να συμβεί κάτι τέτοιο υπάρχουν ήδη αφού το εν λόγω πρωτότυπο βασίζεται στο «κλειστό» αδερφάκι του Wuling Hongguang Mini EV που κατασκευάζεται στην Κίνα από τη συμμαχία SAIC (51%) – GM (44%) και Wulling (5%). Η κουπέ έκδοση του οχήματος έχει ήδη σπάσει ταμεία στην αγορά της Κίνας με περισσότερες από 50.000 προ-παραγγελίες μέσα σε διάστημα λίγων μηνών!

Στην Ευρώπη, θα κυκλοφορήσει σύντομα το Freze Nikrob από την Dartz με αρχική τιμή τα 9.999 ευρώ, οπότε αντιλαμβάνεστε ότι μια πιθανή ανοιχτή έκδοση του μοντέλου θα έχει τιμή... χωρίς αντίπαλο!

wuling

Το ανοιχτό πρωτότυπο, διαθέτει υφασμάτινο top που αποθηκεύεται χειροκίνητα πίσω από τις πλάτες των δυο καθισμάτων, φέρει φώτα ημέρας LED, ενώ για την κίνηση του φροντίζει ένα ηλεκτρικό μοτέρ που δίνει «ζωή» στους πίσω τροχούς αποδίδοντας 18 PS και 85 Nm, με την τελική ταχύτητα να ανέρχεται στα 100 km/h. Ανάλογα με την έκδοση, η μπαταρία έχει χωρητικότητα 9,2 kWh ή 13,8 kWh με την αυτονομία να φτάνει μέχρι τα 200 km ανάμεσα σε κάθε φόρτιση.

Προφανώς, για να καταφέρει το MINIEV Cabrio Concept της Wuling να πατήσει ευρωπαϊκό έδαφος θα πρέπει να πληροί και τις απαραίτητες προδιαγραφές ασφαλείας, κάτι που αναμένεται να συμβεί με τις κατάλληλες τροποποιήσεις...

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube