Wiesmann: Σκέψεις για ηλεκτρικό SUV και προσιτό σπόρτσκαρ

Wiesmann: Σκέψεις για ηλεκτρικό SUV και προσιτό σπόρτσκαρ

Μετά την «ηλεκτρική» επιστροφή της στο προσκήνιο με το Thunderball, η Wiesmann κάνει σκέψεις για την παρουσίαση ενός ηλεκτρικού SUV αλλά και ενός προσιτού σπόρτσκαρ.

Wiesmann

Πρόσφατα, η Wiesmann ξύπνησε από τη χειμερία νάρκη παρουσιάζοντας το Project Τhunderball, ένα ηλεκτρικό ρόουντστερ με ρετρό εμφάνιση και 680 PS.

Ωστόσο, φαίνεται ότι η γερμανική εταιρία δεν σκοπεύει να περιοριστεί σε μόλις ένα μοντέλο στη γκάμα της. Συγκεκριμένα, ο CEO της Wiesmann, Roheen Berry, ανέφερε στο βρετανικό Autocar ότι η μάρκα εξετάζει το ενδεχόμενο παραγωγής ενός ηλεκτρικού SUV και ενός προσιτού σπόρτσκαρ.

«Παρατηρούμε συνεχώς την αγορά, εάν υπάρχει ζήτηση τότε θα προχωρήσουμε στην παραγωγή των δύο μοντέλων», δήλωσε ο Roheen Berry.

Το Project Τhunderball βασίζεται σε μια ηλεκτρική πλατφόρμα ειδικά εξελιγμένη από τη Roding προσφέροντας δυνατότητα φόρτισης 300 kW. Σύμφωνα με τον Berry, η πλατφόρμα μπορεί εύκολα να αποτελέσει τη βάση και για άλλα μελλοντικά μοντέλα της Wiesmann, όπως ένα ηλεκτρικό SUV.

Wiesmann

Όσο για το νέο σπόρτσκαρ, εάν μπει σε παραγωγή θα αποτελέσει την δεύτερη γενιά του MF3 και η Wiesmann υπόσχεται ότι θα κάνει τα πάντα για να είναι προσιτό. Άγνωστο παραμένει εάν το σπόρτσκαρ θα είναι ηλεκτρικό ή θα μείνει πιστό στην παράδοση χρησιμοποιώντας θερμικό μοτέρ.

Τέλος, το αφεντικό της Wiesmann πιστεύει ότι η ηλεκτροκίνηση αποτελεί ευκαιρία μιας και ο χρόνος εξέλιξης των ηλεκτρικών είναι σημαντικά μικρότερος από εκείνον των συμβατικών, δίνοντας έτσι την δυνατότητα στη μάρκα να διευρύνει τη γκάμα της και να μείνει μακριά από τα οικονομικά προβλήματα του παρελθόντος.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube