Walkthrough video του νέου Koenigsegg Jesko

Walkthrough video του νέου Koenigsegg Jesko

Ο Christian von Koenigsegg παρουσιάζει και οδηγεί το νέο megacar των 1.600 PS.

Ο ιδρυτής και CEO της Koenigsegg ετοιμάζεται για τις πρώτες παραδόσεις του νέου Jesko και με το νέο video μας δείχνει τι εστί το νέο megacar της εταιρείας του.

Το νέο Koenigsegg Jesko θα παραχθεί σε 125 μονάδες, με τις παραγγελίες να έχουν ολοκληρωθεί εδώ και καιρό. Όπως συμβαίνει και με τα υπόλοιπα μοντέλα της συγκεκριμένης φίρμας, η πλειοψηφία των μηχανικών μερών που τα αποτελούν είναι εξελιγμένη και κατασκευασμένη in-house, με το αποτέλεσμα να είναι πραγματικά μοναδικό.

Ο κινητήρας που το εφοδιάζει είναι ένας πεντάλιτρος twin turbo V8, που αποδίδει 1.280 ίππους όταν καίει συμβατική βενζίνη και 1.600 ίππους όταν καταναλώνει Ε85 αιθανόλη. Όσο για τις ικανότητες του νέου Jesko, αυτές υποστηρίζονται από το πακέτο των ενεργών αεροδυναμικών βοηθημάτων, τα ενεργά triplex αμορτισέρ που έχουν προσθέσει στη μπροστινή και την πίσω ανάρτηση, στο αναβαθμισμένο σύστημα ευστάθειας της εταιρίας και στη συνεργασία με τη Michelin για την εξέλιξη ειδικών για την περίσταση ελαστικών.

Σαν κορωνίδα στα τεχνολογικά του χαρακτηριστικά, το Jesko έρχεται εφοδιασμένο με το κιβώτιο LST. Πρόκειται για έναν επαναστατικό μηχανισμό, που μπορεί να αλλάζει ταχύτητες γρηγορότερα από οποιοδήποτε άλλο κιβώτιο παραγωγής. Ενδεικτικά, διαθέτει εννέα σχέσεις και επτά υγρούς, πολύδισκους συμπλέκτες. Όλα αυτά μέσα σε ένα υπερελαφρύ και κόμπακτ σε διαστάσεις κέλυφος. Χάρη στο ταυτόχρονο άνοιγμα και κλείσιμο των συμπλεκτών, εξασφαλίζονται απίστευτα γρήγορες αλλαγές, είτε ανεβάζοντας είτε κατεβάζοντας σχέσεις, διατηρώντας απρόσκοπτη επιτάχυνση.

Όσο για το εσωτερικό του αυτοκινήτου, υιοθετεί μια πλήρη σουίτα τεχνολογικών ανέσεων συμπεριλαμβανομένης μίας οθόνης SmartCluster πίσω από το τιμόνι, εμπνευσμένης από τους αγώνες. Αναβαθμισμένη είναι φυσικά και η εμπειρία που δίνει η μεγάλη οθόνη του SmartCenter, του συστήματος ψυχαγωγίας της εταιρίας.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube