VW: Υπογραφή σύμβασης με τη Ford για το διάδοχο του Amarok

VW: Υπογραφή σύμβασης με τη Ford για το διάδοχο του Amarok

Ο Όμιλος Volkswagen δήλωσε ότι έχει υπογράψει αρχικό συμβόλαιο με τη Ford για την εξέλιξη του διαδόχου για το pick-up VW Amarok.

Η Ford μπορεί να ανταποκριθεί άμεσα στη συμβατική της υποχρέωση, καθώς διαθέτει έτοιμη την πλατφόρμα για το μεσαίο pick-up Ranger, βοηθώντας με αυτό τον τρόπο τη VW να μειώσει το κόστος εξέλιξης του επόμενου Amarok.

Και άλλα κοινά πρότζεκτ με τη Ford θα μπορούσαν να ακολουθήσουν, δήλωσε χθες Πέμπτη 28/4, ο διευθύνων σύμβουλος της Volkswagen Commercial Vehicles, Thomas Sedran. Αυτά θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν από άλλα πρότζεκτ μοντέλων, μέχρι αυτόνομη οδήγηση ή κοινή χρήση σε πλατφόρμες ηλεκτρικής κινητικότητας.

Να θυμίσουμε ότι τον Ιανουάριο, η VW και η Ford συμφώνησαν να εξελίξουν μια γκάμα επαγγελματικών οχημάτων και να διερευνήσουν τη δυνατότητα της συνεργασία τους σε ηλεκτρικά και αυτόνομα αυτοκίνητα, ως μέρος μιας συμμαχίας που αποσκοπεί να εξοικονομήσει για κάθε μέρος δισεκατομμύρια σε κόστος.

VW Amarok
To προσεχές VW Amarok θα βασίζεται στην πλατφόρμα J97M/T6 του Ford Ranger.


«Είμαστε σε εποικοδομητικές συνομιλίες για τη συμμετοχή στην Argo, το βραχίονα της Ford για την αυτόνομη οδήγηση. Μια κοινή εταιρεία που θα προσφέρει υπηρεσίες κινητικότητας είναι επίσης μια πιθανότητα», δήλωσε ο Sedran. «Οι συνομιλίες θα ολοκληρωθούν τους προσεχείς μήνες», συμπλήρωσε.

Η Ford αγόρασε το 2017 την Αrgo AI, startup ρομποτικής και τεχνητής νοημοσύνης με έδρα το Pittsburgh, αλλά το κόστος εξέλιξης για τα αυτόνομα αυτοκίνητα τα τελευταία χρόνια κλιμακώθηκαν, οδηγώντας αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες να αναζητήσουν συμμαχίες και εξωτερικούς επενδυτές.

Τον περασμένο μήνα, η Wall Street Journal ανέφερε ότι η VW ετοιμάζεται να επενδύσει 600 εκατομμύρια δολάρια ως μετοχική επένδυση στην Argo, με κάθε εταιρεία να κατέχει στο ήμισυ της επιχείρησης. Η VW θα επενδύσει 1,1 δισ. δολάρια σε κεφάλαιο κίνησης για τις δραστηριότητες R&D της νέας εταιρικής οντότητας, ανέφερε το δημοσίευμα. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube